Ekonomistler Fed’den Değişiklik Bekliyor! – 7914

Ekonomistler Fed’den Değişiklik Bekliyor!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Merkez Bankası FED’in doğrudan Amerikan ekonomisini, dolaylı olarak da dünya ekonomisini etkileyecek birtakım kararlar alması öngörülüyor. Dünyanın önde gelen ekonomistleri, FED’in önümüzdeki günlerde faizleri indirme yolunda karar alabileceğini ve bununla birlikte anlatım ve perspektiflerinde de değişimler gözlemlenebileceğini ifade ediyor.

 Bundan önceki faiz indirimi kararları hakkında izahat verirken, döngünün ortasında bulunulduğuna vurgu yapan FED’in, yeni (olası) faiz indirimi kararıyla nihai ayarı piyasalara verdiğini ima edeceği ileri sürülüyor. FED’in üyelerinden bir kısmının, piyasadaki faiz indirimi öngörülerinin yoğunluğundan rahatsızlık duyduğu ortaya çıkmıştı.

Goldman ekonomistlerinin bu husustaki beyanlarına bakılırsa, FED başka mühim farklılıkları da gündeme alacak. FED’in geçtiğimiz Haziran ayındaki açıklamasında bulunan “büyümenin sürmesine yönelik hareket etme” ifadesinin yeni açıklamada görülmeyeceği tahmin ediliyor. Ekonomistler, FED yönetiminin açıklama metninde eskisine kıyasla daha katı bir üslup ortaya koyabileceğini aktarıyor. FED’in verileri merkeze alan ve olası bir kötüleşmeye anlık refleks gösterebilen bir yapıyı sergileyeceği düşünülüyor. Ekonomistlerin öngörüleri, FED’in 25 baz puan düzeyinde faiz indirimi kararı almasına odaklanıyor. Bu kararın sonrasında da faize ilişkin hamlelerin bir süre duracağı varsayılıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu