Dünya Zenginleri Listesinde Zirve Değişti! – 7913

Dünya Zenginleri Listesinde Zirve Değişti!

Amazon firmasının hisse değerlerindeki azalma bütün şiddetiyle devam ediyor. Bu düşüşün sonucu olarak, Amazon’un CEO’su Jeff Bezos, dünyanın en büyük servet sahipleriyle ilgili sıralamanın doruğundaki konumunu yitirdi. Bezos’tan sonra yeni “bir numara” Bill Gates oldu. Gates, bu listenin bir numarasını uzun yıllar kimseye bırakmamıştı.

Amazon’un hisselerindeki değer kaybı, bugün yüzde 8,1 düzeyinde gerçekleşti. Bu kayıplar, firmanın geleceğine dair öngörüleri de kötüleştirdi. Değerini yitiren firma hisselerinin, 1,637 dolar düzeylerinde seyrettiği görüldü. Bezos’un toplam varlığının, Amazon’daki süreçle birlikte, 102,8 milyar dolara gerilediği saptandı.

Yabancı basında yer alan birtakım haberlere göre Bezos, dünyanın en zengin kişileri sıralamasındaki liderliğini, Amazon’un son dönemdeki kayıplarının etkisiyle, Bill Gates’e terk etmek durumunda kaldı. Gates’in toplam varlığının 5 milyar dolar kadar farkla Bezos’un servetini geçtiği tespit edildi. Bezos’un listedeki gerileyişinin sürmesinin sürpriz sayılamayacağı ifade edildi. Microsoft’u kuran ve geliştiren Bill Gates ise, dünya teknoloji sektörünün en önemli aktörlerinden biri olarak görülüyor. Gates ile Bezos arasındaki farkın açılıp açılmayacağı, Bezos’un Amazon’daki bu düşüş atmosferini değiştirmek için ne tür hamleler yapacağı dünya kamuoyunca merakla takip ediliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu