Zamlı Su Gazetede Yayınlandı – 5560

Zamlı Su Gazetede Yayınlandı

Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ’nin içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline ise yüzde 150 zam yapma kararı, geçtiğimiz günlerde SASKİ’nin olağan genel kurulunda Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri’nin desteği ile kabul edilmişti. Türkiye’nin en pahalı suyunu İstanbul’dan sonra konutlarda 3 lira 97 kuruştan tüketecek olan Samsun’da, zamlı yeni tarife başladı. 

BU AY FATURALAR CEP YAKACAK 

SASKİ’nin olağan genel kurulunda kabul ettiği vatandaşların büyük tepkisini çeken zamlı tarife gazetede resmi ilan olarak yayımlandı. Bu ay yeni zamlı tarife Samsun’daki bütün abonelere zamlı bir şekilde yansıyacak. Faturalar, yüzde 25 zamlı olarak adeta vatandaşın cebini yakacak. 

KONUTLARA 3 LİRA 97 KURUŞTAN SU VERİLECEK 

SASKİ’nin yeni zamlı tarifesine göre suyun metreküp fiyatı meskenlerde 3 lira 97 kuruş, turizm umumi tesislerde 3 lira 9 kuruş, amatör spor kulüplerine 2 lira 45 kuruştan verilecek. Kamuda hastanelere suyun metreküp fiyatı 5 lira 97 kuruş, okullara 4 lira 62 kuruş, yurtlara 3 lira 69 kuruştan verilecek. 

SERBEST BÖLGEDE SU 8 LİRA 

Yeni zamlı tarife ile özel yurtlara 7 lira 12 kuruştan suyun metreküp fiyatı ulaştırılırken, işyerlerine 7 lira 46 kuruş, özel hastanelere 6 lira 76 kuruş, inşaatlara 5 lira 33 kuruştan su ulaştırılacak. OSB’lere suyun metreküp fiyatı 2 lira 30 kuruştan verilirken, Liman’a 12 lira 58 kuruş, Serbest Bölge’ye 8 lira 88 kuruştan iletilecek. Gazi ve şehit yakınları ile engelilere meskenlerde yüzde 50 indirim uygulanacak. 

HHALK

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu