20 Yıl Öncesine Geri Döndük! – 7222

20 Yıl Öncesine Geri Döndük!

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’ndeki Devlet Hastanesi’nde haftanın ilk gününde polikliniklerde ve acil serviste yaşanan yoğun kalabalık hasta ve hasta yakınlarının tepkisine neden oldu.

HAVALANDIRMA AÇILMIYOR

Muayene olabilmek için uzun kuyruklarda saatlerce sıra bekleyen hastalar ve yakınları, hastane yönetiminin havalandırmayı açmadığını iddia ederek, kokudan içeride durulmadığını belirtti. Sıra tartışmalarının da yaşandığı hastanede yetersiz kalan doktorlara ve personellere hastalar ve yakınları, tepki gösterdi.

TARTIŞMALAR YAŞANIYOR

20 yıl önceki hastanelerde yaşanan durumun aynısını bugün birebir yaşadıklarını belirten hasta ve yakınları, “Poliklinik ve acil servisteki yoğunluk artık rahatsızlık verecek boyuta ulaştı. Kokudan içeri girilmiyor, havalandırma açılmıyor. Hizmetli masalarında sıra tartışması yaşanıyor. Muayene odalarının ve koridorlarda uzun kuyrukları var, hastalarımız perişan oluyor. Vatandaş artık bezmiş durumda” dedi.

DEVLET BU EZİYETİ GÖRMELİ

Yeni yapılan Devlet Hastanesi’nin inşaat çalışmalarının hızlandırılmasını ve acilen hizmete açılmasını yetkililerden isteyen vatandaşlar, “Eski hastanedeki mevcut yoğunluk dikkate alınmalı. Orası da böyle yetersiz kalacaksa eski hastanede hizmet vermeye devam etsin. Vali Osman Kaymak’a, milletvekillerimize, İl Sağlık Müdürlüğü’ne sesleniyoruz. Gelsinler hastalarımız nasıl sıkıntı yaşıyor, nasıl bir eziyet çekiyor görsünler” diye konuştular.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu