AFAD’ta Yaşananlar Mahkemelik Oluyor – 10235

AFAD'ta Yaşananlar Mahkemelik Oluyor

Samsun’da korona virüs sürecinde düzenlediği temizlik ihalelerinin ardından taşıma işi ile de gündem olan AFAD İl Müdürlüğü, şimdide personele yönelik mobbing ve baskı iddiaları ile gündeme geldi. Memur Sen’e bağlı Bayındır Memur Sen Şube Başkanı İsa Çolak, kamunun zarara uğratılmaması konusunda yönetimi uyaran personellerin görev yerinin adeta sürgün şeklinde değiştirildiğini iddia ederek,  yaşananlar ile ilgili de yasal süreci başlatacaklarının mesajını verdi. 

PERSONELE MOBBİNG İDDİASI 

Bayındır Memur-Sen Samsun Şube Başkanı ve aynı zamanda bir Afad çalışanı olarak, devletin adına yapılan her türlü yararlı çalışmanın destekçisi olduklarının altını çizen Bayındır Memur Sen Şube Başkanı İsa Çolak, “Personel arkadaşlarımızın her ihtiyaç duyduğunda yanında olmaya ihtimam göstermekteyiz. Bugün geldiğimiz noktada, Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde personellerimiz aleyhine yaşanan olaylar, sürece müdahil olma sorumluluğunu omuzlarımıza yüklemiştir. Kamu etkinliğine zarar veren adımlar, baskılar, yanlışlıklar üst üste gelmiş olup, personeli son derece rahatsız eden mobbinglere teşebbüs edilmiştir “dedi. 

YAŞANANLARI  HEYETE BİLDİRDİ GÖREV YERİ DEĞİŞTİ 

AFAD çalışanlarının gördükleri muameleyi haketmediklerini belirten Bayındır Memur Sen Şube Başkanı İsa Çolak, “Kurum işleyişinde yapılan yanlışlıklar, kamu otoritesini zafiyete uğratmıştır. Özellikle Covid 19 virüsüyle mücadele sürecinde devletimiz ve milletimizin gösterdiği büyük gayret ve birlikteliğin, İl Müdürü Levent Uçarlı ve idaresinde bulunan bazı Şube Müdürleri tarafından yeterince iyi anlaşılmadığı aşikârdır. Personel arkadaşlarımız, İdarenin bu şekilde kamuyu zarara uğratmalarına göz yummamışlardır. Oluşan bu durumlara binaen, AFAD Başkanlığımız tarafından gönderilen inceleme heyetine şahıs gözetmeksizin bildiklerini anlatan personel arkadaşlarımız, sonraki süreçte hedef olarak görülüp, hakaretlere maruz kalmış ve baskı görmüştür. Ne olursa olsun, personele bu şekilde yapılan zulüm haklı görülemez ve gereken ne ise yapılmalıdır. Kurumumuzda, özellikle son dönemlerde yaşanılan olumsuz durumların, haksızlıkların, usulsüzlüklerin, sendika olarak surecin başından beri sıkı takipçisi olduk.  Son olarak sendika üyemiz Bilal Karatay arkadaşımızın süreçte kendisinin de bizzat şahit olduğu usulsüzlükleri ve yanlışları, şahıs gözetmeksizin inceleme heyetine bildirmesi ve bu yanlışlıkların içinde olmak istememesi üzerine başlayan ve akabinde, kısa zamanda kasıtlı ve birden fazla yer değiştirmeler, son olarak Tekkeköy Lojistik Depoya görevlendirilmesi, yıllık izin ve fazla çalışma talebinin İl Müdürü Levent Uçarlı tarafından gerekçe gösterilmeden reddedilmesi, maruz kaldığı baskı ve hakaretlere karşı, Bayındır Memur-Sen olarak her koşulda yanında olduğumuzu bildirir, yapılan mobbinglere karşı mahkeme yoluna da başvuracağımızı,  yapılan yanlışlar ve haksızlıklar, her kime olursa olsun karşısında duracağımızı ve her türlü destek noktasında üyelerimizin ve personel arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu bilginize sunarız “açıklamasında bulundu.  

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu