Başbakan Yıldırım'dan Önemli Açıklamalar – 265

Başbakan Yıldırım'dan Önemli Açıklamalar

Beştepe’de yapılmış olan 15 Temmuz’u anma programında kürsiye çıkarak konuşmasına başlayan Başbakan Binali Yıldırım “Artık yeni bir dönemdeyiz. FETÖ cinayet şebekesinin sonunu göreceğiz” dedi.Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da programa katılmış ve oda bir konuşma yapmıştı.Akar kürsiye konuşmasını yapmak çıkarken salondaki herkes bir anda “En büyük asker bizim asker” sloganı atmaya başladı.Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan 15 Temmuz Şehitleri için anma organizasyonuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Başbakan Binali Yıldırım,Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve daha birçok sayıda davetli katıldı.Başbakan Binali Yıldırım programdaki,konuşmasında şu sözleri söyledi.”15 Temmuz gecesi bu vatan için toprağa düşen aziz vatan evlatlarının her birinin adını tıpkı Çanakkale, Kıbrıs, İstiklal Savaşı şehitleri gibi bu ülkenin kahramanları, kurtarıcıları olarak her daim anacağız. 15 Temmuz’u unutmayacağız asla unutturmayacağız.” dedi.

Yıldırım konuşmasına Şu Sözler İle başladı;

Saygıdeğer Cumhurbaşkanım,saygıdeğer hanımefendi, çok değerli Meclis Başkanım, şehit ailelerimizin çok kıymetli fertleri, saygı değer gazilerimiz ve yakınları, hanımefendiler, beyefendiler, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Sizler birlik ve bütünlüğü korumak için can veren kan veren aziz şehitlerimizin bizlere bırakmış olduğu değerli emanetisiniz. Her biriniz 15 Temmuz’un karanlığını aydınlatan birer yıldızsınız. Bu toprakların değerine değer katan birer cevhersiniz. Dün Gelibolu’da, Trablusgarp, Sarıkamış’ta bu milletin istiklal mücadelesi veren şehitlerimizin sancağını 15 Temmuz gecesi aynı ruh, aynı imanla taşıyan her bir kardeşimizi buradan muhabbetle selamlıyorum. Bu milletin evlatları dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da şehitlerimizin mirasını aynı ruh ve inançla taşımaya devam edecektir.dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’dan ’15 Temmuz Gecesi Tek yürek Olduk’Mesajı

O zor gecede Türkiye’nin 81 ilinden,ilçelerinden,köylerinden, 7’den 70’e milletimizden herkes sokaklara dökülerek o karanlık geceyi aydınlattı.Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Laz, Çerkez, Gürcü, Boşnağı vatanımızı alçak darbelere karşı birlikte savundu birlikte kurtardı.dedi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu