Bedri Yaşar Samsun’da Suya Yapılan Zamma Tepki Gösterdi! – 5476

Bedri Yaşar Samsun'da Suya Yapılan Zamma Tepki Gösterdi!

Samsun’da yerel seçimlerden önce suya yüzde 15 indirim yapılmıştı. SASKİ aldığı kararla içme suyuna yüzde 25, sayaç  okuma bedeline ise yüzde 150’lik zam yaptı. Zam, Türkiye gündemine otururken, tepkiler devam ediyor. İstanbul’dan sonra Türkiye’de Büyükşehir Belediyeleri arasında en pahalı suyu kullanacak olan Samsun’da suya yapılan zamma tepki gösteren İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, zamların geri çekilmesi çağrısında bulundu. 

SOSYAL DEVLET İLKESİ ÇİĞNENDİ 

Millet İttifakı belediyelerinin, vatandaşın yararına olabilecek, temel geçimlerini sağlayabilecekleri konularda indirime gittiğini, vatandaşı mağdur etmemek adına çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Yaşar, AK Partili belediyelerin ise yerel seçimler öncesinde yaptıkları indirimlerle ‘vatandaşın gözünü boyadığını’ söyledi. Yapılan zamların vatandaşların psikolojisini bozduğunu, bu tür iş ve eylemlerin kul hakkına girmek olduğunu ve bu durumun Anayasa’da yer alan ‘Sosyal Devlet’ ilkesiyle çeliştiğini hatta Sosyal Devlet ilkesini ihlal etmek olduğunu ifade eden Yaşar, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve SASKİ Genel  Müdürü Fatih Yıldız’a çağrı yaptı.

VATANDAŞ ZOR DURUMDA 

Yaşar, ” Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde 3,18 TL olan su bedeli yüzde 25 artışla 3,97 TL çıkarıldı. Ayrıca sayaç okuma ücreti de 1 TL’den 2,5 TL’ye çıkarıldı!.  Bu işin mantığı nedir? Gerekçesi nedir? Samsun, su kaynağı bakımından zengin bir kentimiz. Su fiyatlarının arttırılmasını anlamak gerçekten güç. Yapılan zamlar derhal geri çekilmelidir. Allah’tan korkun, Ramazan ayında, bayram öncesi insanların psikolojisiyle oynamayın! Vatandaşa bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı yok.”
Zamları derhal ger çekin! Anlaşılan şudur; ödenemeyen borçlar halka fatura edilecek. Şimdiden memura, emekliye, işçiye, asgari ücretliye yapılan zamlar erimişken temel ihtiyaçlara yapılan artışlar bayram öncesi tüm yurttaşın cebini yakıyor. İnsanlar gerçekten zor durumda. Zamların derhal geri çekilmesini istiyoruz!” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu