Eğitim İş’ten Ürküten Açıklama – 8389

Eğitim İş'ten Ürküten Açıklama

Eğitim İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, 3 Mart 1924 tarihinde TBMM’de kabul edilen ve cumhuriyetimizin temelini oluşturan devrim yasalarının 96. yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yayımladı. Açıklamasında eğitim sistemindeki sorunlara dikkati çeken Kara, alanlara yönelik eğitimin yapılamaz hale geldiğine vurgu yaptı. 

ÇÖZÜM LAİK EĞİTİM SİSTEMİ 

Kara, ” Ne yazık ki son yıllarda Öğretim Birliği Yasası da fiili olarak yok edilmiştir. 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte, eğitim müfredatlarının içi boşaltılmış, seçmeli dersler sistemiyle, alanlara yönelik eğitim yapılamaz hale getirilmiştir. Okullarımız hiçbir alanda bilimsel eğitim yapılamaz hale getirilmiştir. Zorunlu ve seçmeli olarak dört yıl boyunca liselerde haftada yedi saat din dersleri yapılabilirken, diğer alanların hiçbirinde dört yıl her dönem seçme hakkı yoktur. Bu nedenle dünyada eğitimde geriye doğru gidiyoruz. Çözüm; eğitim öğretim birliğindedir. Çözüm, laik bilimsel eğitimdedir “dedi. 

GENÇLER ÇARESİZ BIRAKILDI

Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Kara, şöyle devam etti; “Bugünkü eğitim sistemi üretimden kopuk ezberci ve sınava endeksli yapısıyla öğrencileri yetenekleri doğrultusunda hayata hazırlamaktan uzaklaşmıştır. Üniversitelerimizin birçoğu amaca uygun eğitim yapamaz hale gelmiş, gençler eğitim sistemi içinde uzun yıllar tutularak, en verimli çağlarında çaresiz ve seçeneksiz bırakılmaktadır. Diğer taraftan bu gençlerimiz mülakat sistemiyle keyfi olarak elenirken, toplumda bir ahlaki çöküş ve gelecek endişesi bunalımı da yaşamaktadır “diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu