Fransa’da Devlet Hastanelerinde Grev Var – 7202

Fransa'da Devlet Hastanelerinde Grev Var

Aylar boyunca Sarı Yeleklilerin eylemleriyle mücadele veren Fransa, şimdi de sağlık çalışanlarının greviyle karşı karşıya.

Haziran ayında fitili ateşlenen grevler bugünlerde 478 devlet hastanesinin 216’sına yayılmış durumda.

GREVCİLERİN TALEPLERİ
Maaşlarına 300 euro zam isteyen sağlık çalışanlarının ikinci talebi ise hastanelerdeki yatak kapasitesinin düşürülmesi oldu.

Çalışma şartlarının da kötü olduğunu savunan sağlık çalışanları, en az 10 bin kişinin daha işe alınması gerektiğini savunuyor.

1 HEMŞİRE 20 HASTAYLA İLGİLENMEK ZORUNDA, HASTALAR SEDYEDE BEKLYİOR
Annelise Guillot isimli bir hemşire çalışma koşullarıyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Artık işimizi doğru şekilde yapamıyoruz. Her seferinden bizden daha fazlası bekleniyor. Buda bizim için tehlikeli olmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Hastaların güvenliği konusunda endişelendiğini söyleyen Eleonor isimli hemşire ise, “Tek bir hemşire 20 hastayla ilgilenmek zorunda kalıyor. Yatak olmadığı için bazı hastalar saatlerce sedyede bekliyor” dedi.

MACRON SESSİZ
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise sağlık çalışanlarının talepleri karşısında sessizliğini koruyor.

İzmir’de 700 gramlık ikizler yaşam mücadelesini kazandı
24 haftalıkken normal doğumla dünyaya gelen ikizler, 120 gün sonra taburcu edildi.

İzmir Urla’da yaşayan Canset-Can Gönültaş çiftinin ikiz bebekleri, 24 haftalıkken normal doğumla dünyaya geldi.Ege Üniversitesi’ndeki doğumun ardından bir özel hastanenin yenidoğan yoğun bakım servisine nakledilen ikizlerden Armin 109’uncu, Aybars ise 120’nci günde taburcu edildi.

DOKTORLARIN ÇABASI

Hastaneye 700 gram olarak gelen bebeklerden Aybars taburcu edildiğinde 2 kilo 630 grama, kız kardeşi Armin ise 2 kilo 420 grama ulaştı.

İzmir Özel Can Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi Sorumlusu Cem Çiçek, yaptığı açıklamada, aileden hastaneye geldiklerinde her şeye karşı hazırlıklı olmalarını istediklerini, bebekleri yaşatmak için adeta seferber olduklarını belirtti.

Bu ağırlıkta doğan bebeklerin uzun süre solunum cihazında kaldığını, ikiz bebeklerin 37’nci günde cihazsız solunuma başladığını dile getiren Çiçek, iki bebeğin de sağlıklı şekilde hastaneden taburcu edildiğini kaydetti.

“BİRLİKTE BAŞARDIK”
Anne Canset Gönültaş ise hayalini hep ikiz bebeklerin süslediğini, zorlu süreçte bebeklerinin hayata tutunacağına dair inancını ise hiç kaybetmediğini ifade etti.

Gönültaş, “Hastaneden eve kucağım boş gelmek anlatılır bir his değil, burada en büyük destekçim eşim ve doktorumdu. Biz onlarla yaşanacak bir ömür hayal ettik, inandık ve birlikte başardık.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu