‘Gülen pazarlar’ geliyor – 46

 ‘Gülen pazarlar’ geliyor

Samsun Pazarcılar Odası ,il genelinde kurulan pazarları disipline ederek müşteri memnuniyeti odaklı satış anlayışını hakim kılacak bir proje hazırladı. Oda Başkanı Muhammet  Yazıcı, “Bu amaçla görüştüğümüz belediyelerden de olumlu tepkiler alıyoruz” dedi.

Müşteri memnuniyetinin günümüzde ticaretin her aşamasında geçerli ön koşul olduğunu söyleyen Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı, “Simitçi bile camekan içinde bandrollü satış yapıp, müşteri memnuniyetini ararken bizim esnafımızın bundan geri kalması düşünülmez” diye konuştu.

ÖNCE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

Mevcut hali ile bugünkü pazarlarda müşteri memnuniyetinden söz etmenin mümkün olmadığını ifade eden Yazıcı, ” Dışarıda sıcaklık 30 dereceyi aşmış ama bakıyorsunuz adam önüne süt, yoğurt peynir koymuş satıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bunun için belli standartların olması gerek. İşte projemiz ile tüm bu olumsuz görüntüleri yok ederek, müşteri memnuniyetini amaçlıyoruz” dedi

“İHTİYACA YANIT VERMİYORLAR”

Bugün pazar yerlerinin insanların normal ihtiyaçlarına yanıt vermekten de uzak olduklarını söyleyen Oda Başkanı Yazıcı,  “Bizim pazarcı kadın esnafımız da çok. Bayan müşterilerimiz de.  Ama bakıyorsunuz pazar yerlerinde kadınlar için bir tane bile tuvalet yok. Bunlar hep ciddi sıkıntılar. İşte tüm bunlara bir nokta koymak istiyoruz” dedi.

“ÇÖP YIĞINLARI OLMAYACAK”

Pazar yerleri giriş ve çıkışlarına elektronik terazi koyacaklarını da söyleyen Yazıcı,  “Tasarladığımız bu yerlerde, her esnafın belli bir yeri olacak. Müşteri satın aldığı ürünü, isterse koyacağımız elektronik terazilerde kendi tartarak, kontrol edecek. Karşısında sorununu anlatabileceği bir görevli bulacak. En önemlisi de akşamları biten pazarın ardından, ortalık çöp yığınına dönmeyecek. Projemize belediyeler de sıcak bakıyor. Hedefimiz ve amacımız; Samsun’u müşteri memnuniyeti odaklı pazar yerleri ile buluşturmak” diye konuştu

 

Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Yazıcı, “ Bu şehre  güler yüzlü, insana saygılı halk pazarları kazandıracağız “ dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu