İnandık ve geldik – 49

İnandık ve geldik

Samsun’da yapılanışının 10. Yılında Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nin 10 yıllık işletmesini alarak Karadeniz’e giren TUYAP Fuarcılık, Türkiye’de İstanbul, Bursa, Konya, Adana ve Diyarbakır ardından altıncı fuar merkezi Samsun’da oluşturdu. TÜYAP ilk olarak Samsun’a 18-23 Kasım tarihlerinde yapacağı Oto Show Fuarı ile ‘merhaba’ diyecek

Karadeniz’in en büyük kenti Samsun’da yapılanma heyecanı yaşadıklarını belirten Genel Müdür Ersözlü, bundan sonra düzenleyecekleri fuarlar ile tüm Karadeniz’in ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına Samsun’dan katkıda bulunacaklarını söyleyerek,  “Samsun ile tüm Karadeniz’e hatta Karadeniz’e kıyı ülkelere açılacak. Bölgeye ayrı bir hava getireceğiz” dedi.

BÜYÜK BİR AİLE OLDUK

2002 yılında Anadolu’ya açılmaya başlayan TÜYAP’ın, sektörde gerçekleştirdiği istikrarlı yatırımlarla 2014’de 120 bin metrekare ile Türkiye’nin en büyük fuar alanına kavuştuğunu belirten Ersözlü, tamamen kendi öz kaynakları ile büyüyen TÜYAP’ın bugün 680 kişilik büyük bir aile olduğunu söyledi.

SAMSUN’U ÇOK İSTİYORDUK

Samsun’da yapılanmayı çok uzun süredir istediklerini belirten İlhan Ersözlü,” Samsun’u istiyorduk. Çünkü TÜYAP olarak Türkiye’nin en önemli bölgesi olan Karadeniz ayağımız eksikti. Samsun’a Karadeniz’in merkezinde, doğu ile batıyı birleştiren sosyal ve kültürel yapısı, limanı, üniversitesi ve gelişmişlik düzeyi ve en önemlisi de eski fuar kültürünü bilen şehir olması nedeniyle yatırım kararı aldık ve bundan da çok memnunuz” dedi.

VE FUAR GÜNLERİ BAŞLIYOR

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nin tüm Karadeniz’in ekonomik, sosyal, kültürel hayatına katkıda bulunacağını ifade eden Ersözlü, ” Samsun’da her yıl yapacağımız çeşitli fuarlar ile bölgenin üretim, istihdam ve ihracatına önemli katlılar sağlayacağız. Samsun’a inandık yatırımızla geldik. Kente ve bölgeye önemli kazanımlar sağlayacağımıza inanıyoruz ” diye konuştu.

İLK OTOMOTİV SEKTÖRÜ

Her fuar dönemi yaklaşık 800 kişilik bir istihdam sağlama yanında birçok sektör içinde ciddi bir pazar oluşturacaklarını söyleyen İlhan Ersözlü, “Samsun’da ilk olarak Kasım ayında 18-23 tarihleri arasında Oto Show Fuarı ile başlıyoruz. 2015 fuar takvimimiz hazır. 2016 ‘da ise 8 farklı alanda 12 fuar planlıyoruz. Hedefimiz 5 yılda, her yıl yüz binlerce insanın ve yerli yabancı işadamlarının geldiği bir fuarlar zinciri hedefliyoruz” diye konuştu.

YABANCI İŞADAMLARI GELECEK

TÜYAP olarak Samsun fuarlarına Karadeniz’e kıyı komşu ülke iş adamlarını getireceklerini söyleyen Genel Müdür Ersözlü “Yabancı işadamlarını özel organizasyonlar ile ulaşım, konaklama gibi tüm masraflarını karşılayarak Samsun’a getireceğiz. Bu gelen insanlar fuar dışında şehirdeki taksiden, lokantaya her lalanda kent ekonomisine katkıda bulunacaklar” dedi.

SAMSUN MERKEZ OLACAK

Samsun için doğru ve zamanında bir yatırım yaptıklarını anlatan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, ” Fuardan kazandığımızı yine fuara yatırıyoruz. Zaten kent lojistik, konaklama gibi alanlarda sahip olduğu değerleri ile fuarcılık sektöründeki ana unsurlara taşıyor. Çünkü bir yerde fuar yapmak için önce o bölgedeki altyapının buna uygun olması gerekiyor. Samsun’da da tüm bunlar var. Burada yapacağımız fuarların uluslararası bir kimliği olacak. Bizler inandık ve inandığımız için de Samsun’a geldik yatırım yapıyoruz. Yine inanıyoruz ki Samsun’da fuarcılık alanında en kısa sürede bölgede bir merkez haline gelecek.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu