İlkadım Belediyesi Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyor – 9130

İlkadım Belediyesi Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyor

İlkadım Belediyesi, corona virüsle mücadele kapsamında insanların evde olması sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını düzenli olarak beslemeye devam ediyor. Ekipler, merkez mahallelerin yanı sıra kırsal alanlardaki canlar için besleme gerçekleştiriyor.

İlkadım  Belediyesi, corona virüse karşı etkin mücadelesini sürdürürken bir yandan da sokakta yiyecek bulmakta güçlük çeken sahipsiz hayvanlara yem bırakma çalışmalarını ilave tedbirlerle sürdürüyor. Korona virüs ile Mücadele Eylem Planı kapsamında kafe ve restoranların kapanması, vatandaşların büyük bir bölümünün de evlerinden çıkmaması ile birlikte İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinin yanı sıra kırsal alanlarda da besleme çalışmalarına hız verdi. Ekipler, ilçenin kırsal alanlarına ve kent merkezindeki parklara kuru mamalar bırakarak, sokak hayvanlarının imdadına yetişiyor.

“Demirtaş; Her canlının yaşama hakkı var”

Her canlının yaşam hakkı olduğuna işaret eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; Vatandaşlardan da zorunda olmadıkça sokağa çıkmamalarını istedi. Sokak hayvanları için her duyarlı vatandaşın kapısının önüne su ve kuru mama çağrısında bulunan Başkan Demirtaş, Sağlık İşleri Müdürlüğümüz, sokak hayvanlarımızla ilgili önemli çalışmalar yapıyor. Onların sadece beslenmeleriyle ilgili değil, bakım ve tedavileriyle ilgili de ciddi işler başarıyorlar. Sokak hayvanlarımızın yaşam hakkına hep birlikte saygı duymalıyız.” diye konuştu.

“Can dostlarımız için var gücümüzle çalışıyoruz”

Özellikle orman içlerinde şehrimizde yüzlerce sokak hayvanını yaşadığı dile getiren Veteriner İşleri Müdürü Onur Akça;” Bu süreçte de daha önce olduğu gibi beslenmelerine katkı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak korona virüs tedbirleri çerçevesinde halkımızın bir araya sıklıkla geldiği parklar ve yeşil alanlarda  açık alanlarda vatandaşlar buralara gelemiyor ve hayvanlar beslenemiyor. Sadece ilkadım ilçemizde değil kırsal mahallelerimize de yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarımıza mama ve yiyecek bırakıyoruz. Başta sokak hayvanları olmak üzere tüm hayvan dostlarımızın, bu zor günlerde aç ve susuz kalmamaları için tüm halkımızın duyarlı olması gerekiyor. Sahipsiz, sevimli dostlarımızın belirli periyodlarla beslemeye ve mama desteğine devam edeceğiz” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu