Karpuz Üreticisi İle Zabıta Arasında Gergin Anlar! – 6905

Karpuz Üreticisi İle Zabıta Arasında Gergin Anlar!

Üreticilerin kendi ürettikleri karpuzu satmak için İstiklal caddesine kurdukları satış tezgahlarının kaldırılması günlerdir gündemdeydi. Tezgahların kaldırılmasını istemeyen üreticiler yetkililerle yaptıkları görüşmelerden olumlu bir sonuç alamadı. Bugün öğlen saatlerinde yaşanan olayda ise Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekiplerinin satış tezgahlarını kesin olarak kaldırmak istemesi üretici ile zabıta arasında gergin anların yaşanmasına neden oldu.

Saatler süren üreticiyi ikna çabaları sonuçsuz kalırken, bazı üreticiler karpuzları yola atarak tepki gösterdi. Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kuzubaş, üreticinin yanında olduğunu söyleyerek bir süre ikna etmeye çalıştı. Kuzubaş; “Siz buradan şimdi kalkın, belediyenin size gösterdiği yere geçin. Eğer satışlarınızda azalma olursa çıkarsınız belediyeye başkana durumu anlatırsınız. Gerekirse biz de ikna ederiz.” dedi. Üreticiler ise; “Bize hikaye anlatmayın. Kim inanır bu söylediğinize sizin amacınız bizi buradan kaldırmak” diyerek tepki gösterdi.

Siyasi konuların da gündeme geldiği tartışmada üreticiler “Biz 5 yıl yetki verdik. 1 ay satış yapmak için yetki istiyoruz” şeklinde konuştu. Meclis Üyesi Kuzubaş ise; “Siz oy vererek yetki verdiniz. Baktınız olmuyor bir dahaki sefere ona göre davranırsınız.” Diyerek üreticileri sakinleştirmeye çalıştı.

Yer sorunu çözüldü

Polis ekiplerinin de müdahale için hazır beklediği olay saatler sonra tatlıya bağlandı.

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatçi ile yapılan görüşme sonrası üreticilerin yer sorunu çözüldü. Çiftçilerin mağdur olmaması için S.S. Amasya Pancar Tarım Müdürlüğü Vezirköprü Satış Mağazasının sorumlusu Uğur Acar ve Pancar Dairesi Şefi Zafer Hamdi Akgün tarafından Vezirköprü Satış Mağazasının bulunduğu alana traktörleri çekerek satışlarını bu alanda yapmaları konusunda geçici bir süreliğine müsaade ettiler.

Üreticilerden Şevket Öztürk; “Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatçi’ye tüm üretici arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bizlerin yanında olduğu için minnettarız.” dedi.

Belediye temizlik çalışması yaptı

Belediyeye ait traktör ile römorkların kaldırılmasından sonra belediye ekipleri cadde üzerinde temizlik çalışması yaptı. Boşaltılan alanın kullanılmaması için ise demir direkler dikildi.

Kaynak: Vezirköprüözlem

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu