Kızılırmak Deltası’ndaki otel ve restoran kiraya verilecek! – 8398

Kızılırmak Deltası'ndaki otel ve restoran kiraya verilecek!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra ve 19 Mayıs İlçeleri sınırlarında bulunan, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Kuş Cenneti’ne ev sahipliği yapan Kızılırmak Deltası’ndaki tesislerin 5 yıllık süre ile kiraya verilmesi üzere ihaleye çıktı. Otel, bungalov evler, kafeterya, lokanta ve yöresel ürün satış binasının yer aldığı tesisleri kapsayan ihale; 19 Mart Perşembe günü gerçekleşecek.

9 BİN TL’YE DEV TESİSLER
İhale şartnamesinde yer alan bazı maddeler dikkat çekti. Tüm tesisler için KDV hariç aylık 9 bin TL kira isteyen Büyükşehir Belediyesi, ihaleye girecek olan isteklilerin; konaklama ve yeme/içme sektöründe faaliyet göstermesi ve 2019 yılında 5 Milyon TL’lik ciro yapmış olması istedi.

OTEL VE BUNGALOV EVLER BULUNUYOR
Kızılırmak Deltası’nda Bafra İlçesi Doğanca mevkisindeki bulunan 16 odalı otele 4 bin TL kira isteyen Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs İlçesi Yörükler mevkisinde bulunan yeme içme ve konaklama tesisi (5 adet bungalov tarzı otel binası (10 odalı), 1 adet lokanta binası, kafetarya ve yöresel ürün satış binası için de aylık 5 bin TL kira istiyor.

5 MİLYON TL CİRO İSTEDİ
İhaleye katılacak istekli firmalardan Büyükşehir Belediyesi ile problemli, borçlu ve ilişiği olmadığına dair belge istenirken, en az 10 yıl konaklama ve yeme içme sektöründe faaliyet göstermesi; 2019 yılı cirosunun da yurt içi ve dışı satışlar toplamının en az 5 Milyon TL olduğunu gösterir resmi belge isteniyor. 

Açık ihale usulü yapılacak olan Kızılırmak Deltası Konaklama Tesisleri ihalesi; 19 Mart 2020 Perşembe günü saat 14.30’da Encümen Toplantı Salonu’nda başlayacak ve tüm taşınmazların ihalesi sonuçlanana kadar devam edecek. N. Alper CABBAR

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu