Nörologlar, 100. Yıl Anısına Samsun’da Buluştu – 5382

Nörologlar, 100. Yıl Anısına Samsun'da Buluştu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) ev sahipliğini yaptığı ve Sheraton Grand Hotel’de düzenlenen sempozyuma; yurt içi ve yurt dışından birçok nöroloji uzmanı akademisyen, eğitim aşamasındaki genç nörologlar ve hemşireler katıldı.

16 – 19 Mayıs tarihleri arasında yapılacak sempozyumun açılışında konuşan OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Vedat Ceyhan, “Bilim dünyasının en kıymetli anları bence bu ortamlardır. Sosyal ağımızı geliştirdiğimiz, bilgi alışverişi yaptığımız ve birbirimizi yakından tanıdığımız bu tür etkinlikleri fazlasıyla önemsiyorum. Ben hayatımda bir mesafe alabilmişsem bunu sosyal ağa borçluyum. Bir tarım ekonomisti olarak kendi alanım dışında kaç kişiyle ve kaç disiplinle tanışmışsam o kadar güçlü ve o kadar ileriye gittiğimi hep hissettim. Bu sempozyumda öğreneceğimiz bir kelime ya da bir kavram, esasında toplumun bundan sonraki geleceğini kurtaracak bir inovasyonun, bir teknolojinin, bir araştırma bulgusunun sonucu olabilir. Bu manada hem organizasyon komitesine hem katılım ve katkılarınızdan ötürü sizlere çok teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”  dedi.

Sempozyum Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ethem Murat Arsava, 100 yıl önce Atatürk’ün önderliğinde Millî Mücadele’nin başladığı Samsun’da bulunmaktan duydukları memnuniyeti belirtti. Sempozyuma dair bilgiler veren Prof. Dr. Arsava “Bu sempozyumlar dizisinin sekizincisini ne mutlu bizlere ki kurtuluş mücadelesinin 100. yılında Samsun’da gerçekleştiriyoruz. Bu sempozyumlarda çok yol aldık ama daha da yapacaklarımız var ve nicelerini diliyorum. 240’a yakın katılımcımız var; 80 kadar hemşire arkadaşımız bizlerle. Kalabalık bir grubuz ve umarım sayımız giderek artar. “diye konuştu.

Sempozyumun nasıl şekillendiği hakkında bilgi veriren Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, “Bu sempozyumun 19 Mayıs’ta Samsun’da yapma fikri Prof. Dr. Levent Güngör tarafından iletilince yönetim kurulu olarak gerçekten hepimiz çok heyecanlandık. 100. yılda, tam da 19 Mayıs’ta güneşin doğduğu Samsun’da olma düşüncesi bizleri çok gururlandırdı ve elbette ki kolay olmadı. Ancak bu tarihî günde burada olmayı başardık. Atatürk buradaki vatandaşlarına güvenerek Samsun’a geldi ve buradan atılan o büyük adım çığ gibi büyüdü. Sonrasında da Atatürk’ün ülkemizi kalkındırmak adına yaptıklarını hepimiz biliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından; moderatörlüğünü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hadiye Şirin ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir yaptığı sempozyumda,”Nörolojik Yoğun Bakımın Kör Noktaları” ve “Nörolojik Yoğun Bakımda Zor Vakalar” başlıklı oturumlar gerçekleştirildi. 

Ayrıca sempozyumda ilk 2 gün; geleneksel hâle gelmiş “Kardiyopulmoner Resüsitasyon” ve “Nörolojik Yoğun Bakım Hemşireliği” kurslarına ek olarak “Mekanik Ventilasyon”, “Nörolojik Yoğun Bakımda Temel İlkeler” ile “Nütrisyon” kursları da uygulama ağırlıklı ve interaktif olarak verildi.

8. Nörolojik Yoğun Bakım Sempozyumu’nun son 2 gününde yine farklı konu başlıklarının işlendiği oturumlara yer verilecek ve ardından katılımcılar, 19 Mayıs Pazar günü kentteki 100. yıl etkinliklerine katılacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu