Balkan Turu – 10813

Balkan Turu

Mükemmel Balkan turu, görülmesi gereken tüm yerleri kapsayan ve her bir destinasyonu kendi hızınızda keşfetmeniz için bolca zaman tanıyan bir turdur. Görülecek ve yapılacak çok şey varken planlamaya nereden başlayacağınızı bilmek zor olabilir. Bu blog, mutlaka görülmesi gereken yerleri listeleyerek ve her yerde zamanınızı en iyi şekilde nasıl değerlendireceğinize dair pratik ipuçları vererek mükemmel Balkan turunu planlamanıza yardımcı olacak.

Herhangi bir balkan turu kaçırılmaması gereken birkaç önemli yer var. Bunlar:

1. Saraybosna, Bosna Hersek – Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna, zengin tarihi ve kültürüyle mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Geleneksel dükkanları ve restoranları keşfedebileceğiniz ve birçok camisinin tepesinden şehrin manzarasını seyredebileceğiniz Eski Kent’i ziyaret ettiğinizden emin olun.

2. Dubrovnik, Hırvatistan – UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Dubrovnik, orta çağ duvarlarıyla çevrili güzel Eski Kenti ile tanınır. Aşağıdaki şehrin muhteşem manzarasını görmek için duvarlarda yürüyün, ardından kafeler, barlar ve butiklerle sıralanan parke taşlı sokakları keşfedin. Daha inanılmaz manzaralar ve kalabalıktan uzakta biraz huzur ve sessizlik için denizin hemen açıklarındaki Lokrum Adası gezisini kaçırmayın.

3. Belgrad, Sırbistan – Sırbistan’ın başkenti Belgrad, görülecek ve yapılacak çok şey olan canlı bir yerdir. İki nehrin birleştiği yerde harika manzaralar görmek için Kalemegdan Park’ı ziyaret edin, bohem Skadarlija semtinde yürüyüşe çıkın veya Knez Mihailova Caddesi üzerindeki birçok kafeden birinde rahatlayın. Farklı bir şey için, yerel halk arasında yaz aylarında yüzmek, güneşlenmek ve piknik yapmak için popüler olan Sava Gölü’ndeki yapay bir ada olan Ada Ciganlija’ya gidin.

4. Ohri, Makedonya – Ohri Gölü kıyısında yer alan bu kasaba, şifalı olduğu söylenen berrak sularıyla ünlüdür. Göle dalın veya Ohri’nin birçok kilisesini ve manastırını keşfedin – kasaba sınırları içinde 60’tan fazla var! Temmuz/Ağustos aylarında, Ohri’nin göle bakan Aziz Clement Kilisesi’nin önünde düzenlenen birçok açık hava konserinden birinde canlı müziğin keyfini çıkarabilirsiniz.

5 Plitvice Gölleri Milli Parkı, Hırvatistan – Avrupa’nın en çarpıcı milli parklarından biri olan Plitvice Gölleri, birbiriyle bağlantılı 16 göle, çok sayıda şelaleye, gür yeşilliklere ve çaprazlama uzanan ahşap köprülere sahiptir. Bu parkın sunduğu her şeyi keşfederek tam bir gün (veya daha fazla!) geçirmek kolaydır.

Bu blog yazısını okuduktan sonra, mükemmel bir balkan turu nasıl planlayacağınız konusunda iyi bir fikriniz olmalı. İster tarih, ister kültürle ilgileniyor olun, ister sadece güzel manzaralar görmek isteyin, Balkanlar’da herkes için bir şeyler vardır.

Seyahatinizi planlarken, bütçe, seyahat süresi ve ne tür etkinliklerle ilgilendiğiniz gibi aklınızda bulundurmanız gereken birkaç nokta vardır. Biraz araştırma ve planlamayla, kolayca harika bir Balkan turu oluşturabilirsiniz. unutulmaz.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu