Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin araç ihalesine katılım olmadı..! – 7617

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin araç ihalesine katılım olmadı..!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin muhtelif daire başkanlıkları hizmet alanlarında çalıştırılmak üzere açtığı araç kiralama ihalesine teklif veren çıkmadı.

Büyüşehir’in ekonomik sıkıntısı ve ödeme koşulları nedeniyle hiç bir şirketin ihaleye girmediği öne sürülürken, önümüzdeki aydan itibaren ‘hizmet aracı sıkıntısı’ baş gösterebilir.

113 ARAÇ KİRALANACAKTI

Ekonomik sıkıntı içinde bulunan Büyükşehir Belediyesi, 01.10.2019-30.09.2022 tarihleri arasını kapsayan 36 aylık araç kiralama ihalesinde hüsran yaşadı. 113 araç kiralamak için açık ihale usülü ihaleye çıkan Büyükşehir’in ihalesine teklif veren firma çıkmadı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı üzerinden yapılan ve personel taşıma, cenaze cemaati taşıma, özel kalem müdürlüğü, basın, mali hizmetler, kaynak geliştirme ve iştirakler daire başkanlığında kullanılması planlanan araçların bir kısmı Ekim ayının başında işe başlayacaktı.

DEMİR’İN ŞİRKETİ DE İHALEYE TEKLİF VERMEDİ

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı hizmetlerinde çalışacak araçlardan binek araç hariç diğerleri ise 01 Ocak 2020 tarihinde işbaşı yapacaktı. Ancak kiralanacak araçlar için teklif gelmeyince ihale yapılamadı. Öte yandan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in sahibi olduğu araç şirketlerinin de ihaleye teklif vermediği öğrenildi. Başkan Demir’in ‘onay makamı olması nedeniyle’ kendi ya da yakınları ihaleye katılamıyor

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu