Samsun Mert Plajı Mikrop Yuvası..! – 5739

Samsun Mert Plajı Mikrop Yuvası..!

Yaz mevsiminin başlaması ve deniz sezonunun 11 Haziran’da açılmasından sonra vatandaşlar denize akın etmeye başladı. Okulların tatil olması ile birlikte aileler çocukları ile birlikte temiz sahillere akın etti. Çatalçam ve Taflan sahilinin deniz kirliliğinden dolayı vatandaşların kullanımına kapatılmasından sonra, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Anakent Turizm Tic. Ltd. Şti.’nin işlettiği Mert Plajı’nda ise deniz yosunla kaplandı. 

VALİLİĞİ GÖREVE DAVET ETTİ

Plaja Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Haziran ayının 10’unda aldığı veriler doğrultusunda ‘Denize girilmesi uygundur’ raporu verdi. Plaj ise kapalı durumda bulunuyor.  Deniz kirliliği ile mücadelede SASKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nin yetersiz kaldığını öne süren SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ ise kirliliğe tepki göstererek Valiliği göreve davet etti.

DENİZE GİRECEK SAHİL KALMADI

Plajın önündeki setten dolayı suyun yeterince oksijen alamadığını söyleyen SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, “Maalesef güzelim sahillerimiz ve kumsallarımız yavaş yavaş kullanılamaz hale geldi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri ne yapıyor. Seçimler bitti, üzerinden yaklaşık üç ay geçti. Artık Samsun halkının sorunlarına kulak versinler. Okullar tatil edildi. Vatandaşlar denize girmek istiyor ama denize girilecek sahil bulmakta zorlanıyor. Aileler çocuklarını evde tutmakta zorlanıyor. Güvenli olarak denize girilebilecek olan yer ise sadece plajlar, diğer yerlerde RİP akıntısı oluşabiliyor. Lütfen gerekli önlemler alınsın” diye konuştu.

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ UYGUNDUR RAPORU VERDİ

Sağlık İl Müdürlüğü’nün her tarafı yosun ile kaplanan Mert Plajı ile ilgilli verdiği ‘denize girilmesi uygundur raporunu anlamadığını söyleyen Özdağ şunları kaydetti; ” Deniz neden yosun tutar bunu bilmiyorlar mı? Nasıl olurda denize girilmesi uygun raporu verilir. Vatandaşın aklıyla alay mı ediyorlar? SASKİ, Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor? İşleri sadece zam yapmak mı? 20 yıldır şehri yönetiyorlar ama vatandaşa zulüm ediyorlar. Artık vatandaşa kulak verin. Şehri, sahilleri ve kumsalları ile buluşturun. Yosun olan yerde denize girilmez” dedi.

HHalk

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu