Samsun’da Belediyeler S.O.S Veriyor! – 5392

Samsun'da Belediyeler S.O.S Veriyor!

Samsun’da 31 Mart yerel seçimleri sonrası ekonomik kriz yaşamaya başlayan belediyeler adeta S.O.S verirken, belediyelerle iş yapan esnaflar ise paralarını alamıyor.

Samsun’da 31 Mart yerel seçimlerinin ardından mali sıkıntıların baş gösterdiği bazı belediyelerde personel ve memur maaşları ödenemiyor, maaş ödeyebilen belediyeler ise personele yarım maaş ödemesi yapıyor.

Samsun’da özellikle 31 Mart seçimleri sonrası AK Parti’deyken Millet İttifakının İYi Parti adayı Necattin Demirtaş’ın başkanlığı kazandığı İlkadım Belediyesinde ekonomik olarak ciddi sorunların yaşandığı biliniyor. İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş devraldığı belediyenin toplam borcunun 264 milyon TL olduğunu, emlak ve çevre temizlik vergisi olarak da 70 milyon TL alacaklarının bulunduğunu açıklamıştı.

İlkadım Belediyesinde yaşanan ekonomik krizden kurtulmak için Necattin Demirtaş, İlkadım ve Gazi hizmet binalarının satışını gündeme getirirken, 31 Mart yerel seçimleri sonrası belediyede yaşanan mali sorunlara rağmen çalışan işçi ve memurlara Nisan ayında maaşları ödenmişti. Edinilen bilgiye göre İlkadım Belediyesinde Mayıs ayı itibari ile memur ve işçilerin maaş ödemelerinin yarısının yapıldığı gündeme geldi. İlkadım Belediyesinde memur ve işçiler bu ay maaşlarının yarısını alırken, kalan ödemelerinin ise ne zaman yapılacağı belirsizliğini koruyor.

Samsun’da yine 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İbranim Sandıkçı’nın başkan seçildiği Canik Belediyesinde seçim öncesi patlak veren ekonomik sorunlar nedeniyle memur ve işçilerin maaşları ödenememişti. Başkanlığı devralan AK Partili İbrahim Sandıkçı, Canik Belediyesinde çalışan işçi ve memurlara yaptığı girişimler sonucu içeride olan maaşlarının bir kısmını öderken Nisan ve Mayıs ayı maaş ödemelerinde ise sorunların devam ettiği öğrenildi.

Atakum İlçe Belediyesi Başkanı olan CHP’li Cemil Deveci’de seçim öncesi AK Partili İshak Taşçı yönetiminde olan belediyede memur ve işçilerin maaşlarının ödenememesi sebebiyle ilk işinin bu sorunu çözmek olacağını söylemişti. Cemil Deveci’nin yönetiminde olan Atakum Belediyesinde de maaşların ödenmesi ile ilgili sorunların devam ettiği biliniyor.

Yine Samsun’un Kavak İlçe Belediyesinde de memur ve işçilere bu ay için maaşlarının ödenemediği, AK Partili İbrahim Sarıcaoğlu’nun başkanlığında ki belediyenin mali açıdan sorunlar yaşadığı bildirildi.

Kaynak:SamsunKentHaber.com.tr

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu