Samsun’da TÜVTÜRK Bezdirdi – 7191

Samsun'da TÜVTÜRK Bezdirdi

Samsun-Ankara karayolunda hizmet veren TÜVTÜRK’ün Araç Muayene İstasyonu’na internet veya çağrı merkezi üzerinden aldıkları randevu saatinde gelen araç sahipleri, yetersiz kanal ve eleman sayısı nedeniyle uzun saatler sıra beklemek zorunda kalıyor.

İstasyon alanının yeterli büyüklükte olmadığını belirten araç sahipleri, ana yol üzerine park eden büyük araçlar nedeniyle trafik güvenliğinin de risk altında olduğunu savundu.

BEKLEME SÜRESİ ÇOK FAZLA

Araçlarının muayenesi yaptırmak için haftalar öncesinde randevu aldıklarını belirten vatandaşlar, “Randevu saatinden bir kaç saat önce buraya geliyoruz. Ancak belirtilen saatte aracımız muayeneye alınmıyor. Hem kayıt esnasında, hem personel eksikliği hem de kanalların yetersizliği yüzünden saatlerce bekliyoruz” diyerek, tepki gösterdi.

PERSONEL VE KANALLAR YETMİYOR

350 binden fazla trafiğe kayıtlı aracın bulunduğu Samsun’da TÜVTÜRK’ün Araç Muayene İstasyonu’nun her anlamda yetersiz olduğunu belirten araç sahipleri, “15-20 gün önceden randevulu gelmemize rağmen kayıt işlemi çok uzun sürüyor. Personel hızlı değil. Birisi ağır vasıta muayenesi için, diğer iki kanal binek araçlar için üç kanal var, yetersiz. Zaman kaybımız çok fazla. Sabah geliyoruz, akşam gidiyoruz. Günümüz burada geçiyor. İstasyon daha büyük bir yere taşınmalı veya ilave kanallar açılmalı” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK ARAÇLAR KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Büyük araçların ana yol kenarına iki üç sıralı park etmesinden kaynaklı seyir halindeki diğer sürücülerin yol görüşüne engel olduğunu ve kazaya davetiye çıkardığını savunan vatandaşlar, “Sıra bekleyen büyük araç sahipleri, kalabalık ve park alanı olmadığından dolayı ana yolun kenarını kapatıyor. Oldukça tehlikeli. Kazaya davetiye çıkarır gibi. Herhangi bir facia yaşanmadan buna da çare bulunmalı” diye konuştular.

Araç Muayene İstasyonu’na randevu saatinde gelen araç sahipleri, yetersiz kanal nedeniyle uzun saatler sıra beklemek zorunda kalıyor.

Sıra bekleyen büyük araç sahipleri, kalabalık ve park alanı olmadığından dolayı ana yolun kenarını kapatıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu