Samsunlular Altın Madeni İstemiyor – 7495

Samsunlular Altın Madeni İstemiyor

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun’un Kavak ve Havza ilçeleri arasında yer alan Şahin Dağları’nda Kanadalı bir firmaya Türk şirketi aracılığıyla altın arama izni verilmesiyle ilgili açıklama yaptı. “Hükümeti uyarıyoruz” diyen Yaşar, “Kavak ve Havza’nın Kaz Dağları olmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Milletvekili Yaşar, hükümetin Kanadalı madencilik firmasının Türkiye uzantısı konumunda olan Tüprag firmasına ilk olarak Kavak’ta 2000 hektarlık, ardından 1956 hektarlık, daha sonra 1975 hektarlık en son olarak da 1911 hektarlık alanda altın arama izni verdiğini, Havza’da öncelikle 2000 hektarlık ve ardından da 1911 hektarlık olmak üzere toplam da 11 bin 758 hektarlık alan için jeolojik haritalama, jeolojik etüt, sismik, karot, kırıntı ve numune alma ile bunlara yönelik sathi hazırlık işlemleri konusunda maden arama izni verdiğini anımsattı.

RUHSATLAR İPTAL EDİLMELİ

Kanadalı şirkete verilmiş olan arama ruhsatının derhal iptal edilmesini istediklerini belirten Yaşar, şöyle devam etti; “Verilen bu altın arama izinlerine karşı Samsun’da büyük bir tepki oluşmuştur. Hiç kimse Şahin Dağları’nda ekolojik dengenin bozulmasını ve altın aranması yapılmasını istememektedir.”

İYİ Parti Samsun Milletvekili Yaşar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu