Samsun’un İsimsiz Kahramanları – 9269

Samsun'un İsimsiz Kahramanları

İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri virüsün Türkiye’de görülmesinin ardından başlattıkları hijyen ve dezenfekte çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyorlar. Çalışmalar kapsamında vatandaşlar tarafından kullanılan yalnızca sokaklar değil, insanların yoğun olarak geçtiği caddelerde, çöp kutularında, parklarda ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapılıyor. Tüm temizlik işleri personeliyle ilçenin dört bir yanında adeta temizlik seferberliği başlatan İlkadım Belediyesi Temizlik ekipleri 3 vardiya sistemi ile gündüzün yoğun temposunu geceye de taşıyor. İlçede genelinde özel solüsyonlarla hazırlanmış dezenfektanlı köpüklü su ile yıkanmadık yer bırakmıyor.

“Çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor”

Korona virüs tedbirleri kapsamında şehrin dört bir yanında halkın yoğun olarak kullandığı cadde ve sokaklar, meydanlar, parklar, otobüs durakları gibi alanlarda temizlik araçlarıyla yıkama çalışması gerçekleştirirken, çöp konteynerleri de bu çalışma kapsamında titizlikle dezenfekte ediyor. Yürütülen çalışmalar doğrultusunda çöp konteynerleri çöplerin alınmasının ardından önce konteyner yıkama makinesi ile yıkanıyor ardından da dezenfektanlarla dezenfekte ediliyor. Ekipler yürüttükleri çalışmalar çerçevesinde ayrıca kullandıkları ekipman ve araçları da düzenli olarak dezenfekte ediyor.

“Halkımız için ayaktayız”

Türkiye’de ilk vakanın duyurulmasıyla birlikte en üst alarm durumunda temizlik hizmetlerini aksatmadan uygulamaya çalıştıklarını ifade eden İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Recep Aslan, “Geldiğimiz aşamada,  toplumun girip çıkmak zorunda olduğu, kamu binaları, hastaneler, aile sağlık merkezleri gibi yerleri de belediye olarak dezenfekteli köpüklü su ile yıkıyoruz. Bunun için hazırız yeterince ekibimiz var. Belediye olarak teyakkuz halindeyiz. Vatandaşlarımızın evine kapanması doğal ama biz onlara yardım etmek için ayaktayız” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu