Samsun’un markası ‘MediClust’ doğmadan kapanıyor – 5270

Samsun'un markası 'MediClust' doğmadan kapanıyor

Samsun’da medikalcilerin kamunun cerrahi alet ve medikal ürün ihtiyacını karşılamak için kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği yaparak kurduğu MediClust markası, doğmadan kapanma aşamasına geldi. Şirketin en büyük ortağı Büyükşehir Belediyesi, 10 milyon lira sermaye ile kurulan şirketten yüzde 93 oranında ki desteğini ‘tasarruf’ gerekçesiyle çekme kararı aldı, ortaklıktan çıktı. 

2 YIL ÖNCE KURULDU 

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin ise tek cerrahi el aletleri üretim üssü olan Samsun’ da sektöre yönelik kamunun ihtiyacı olan tıbbi cihaz ihtiyacını güdümlü olarak üreterek kamunun hizmetine sunacak olan MediClust A.Ş. firması, Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanlığı onayı ile 18 Aralık 2017 tarihinde kurulmuştu. 

BÜYÜKŞEHİR ORTAKLIKTAN ÇIKTI 

Samsun Valiliği koordinesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Medikal İnavasyon Kümesi Derneği(MEDİKÜM), Samsun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Samsun Teknopark AŞ., Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası desteği ile şirkete ‘MediClust Medikal Sanayi ve Ticaret A.Ş’ adı verildi. Şirketin sermayesi 10 milyon lira olarak belirlenirken, Büyükşehir Belediyesi sermayede yüzde 93, diğer ortaklar ise yüzde 1 paya sahip oldu. Kurulan şirkete ortaklar, para aktardı. 2 yıl önce kurulan şirket, daha faaliyete geçemeden kapanma aşamasına geldi. Şirketin ortaklarından Büyükşehir Belediyesi, aldığı kararla şirkete ortak olmaktan vazgeçti. 

GENEL SEKRETER YAZI GÖNDERDİ 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram imzalı MEDİKÜM’e gönderilen yazıda, şirket ortaklarının  şirketin hesaba aktardığı ortaklık ücretlerinin alınması istendi. 
Gönderilen yazıda, “Samsun Ticaret Sicil Müdürlüğü’nce 12.04 2018 tarih ve 00424 Ana Sözleşmesi tasdik olunan MediClust Medikal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne kurumumuz ortak olmaktan vazgeçmiştir. Halk Bankası Canik Şubesi nezdinde açılan bloke hesaba yatırmış olduğumuz sermaye payımızın iadesi için Samsun Ticaret Sicil Müdürlüğü’ne müracaat ederek alacağınız yazıyla birlikte ilgili bankaya başvurmanız gerekmektedir “denildi. Söz konusu yazı ortaklara yazı ile bildirildi. 

Şirketin kurulumu 18 Aralık 2017 tarihinde dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nun katıldığı toplantı ile ilan edilmişti.  Genel Sekreter Bayram, ortaklara gönderdiği yazıda MediClust firmasından belediyenin ortaklıktan vazgeçtiğini ve ortaklık için aktarılan hesaba yatırılan paraların geri alınması istedi.

 

HHALK

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu