Siber Tehditler Yüzde 56 Arttı – 7729
Finans alanında hizmet veren kuruluşlar, müşterileri ile daha iyi iletişim kurmak için online portallara, sosyal medyaya ve mobil uygulamalara yöneliyor. Bununla birlikte, giriş engellerinin çok iyi olmadığı dijital platformların sağladığı güvenlik ise ciddi tehlikeler barındırıyor. ZeroFOX’un finans hizmeti sunan şirketler için yayınladığı son raporda siber saldırıların %56 artış gösterdiği görülüyor. Düşük seviyede koruma sağlayan dijital platformların siber suçlular için bulunmaz bir nimet olduğunu belirten Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, finans alanında hizmet veren şirketlerin dijital platformlardaki siber tehdit çeşitliliğine karşı önlemlerini alması gerektiğini hatırlatıyor.
Finansal Hizmetlere Karşı Siber Tehditler Artıyor
Geçtiğimiz günlerde ZeroFOX tarafından yayınlanan Finansal Hizmetler Dijital Tehdit Raporu, finansal alanı hedef alan dijital tehditlerde yıldan yıla %56 artış olduğunu bildirdi. 12 aylık süre içerisinde 2,9 milyar adet içeriği tarayan araştırmacılar, 8,9 milyondan fazla güvenliği tehdit etmiş olayla karşılaştı. Siber suçluların en çok başvurduğu yöntemlerden birinin dijital ortamda markanın isminin ve kurumsal kimliğinin taklit edilmesi olduğuna dikkat çeken Gürsel Tursun, markanın kötüye kullanımı ve manipülasyon olaylarının en yaygın tehditler olduğunu, bunların birçok müşteri tarafından tespit edilemediğini belirtiyor.
Her Bir Şirket İçin Ortalama 30 Kez Eylem Gerçekleştiriliyor
Finans alanında hizmet veren şirketlerin kurumsal sosyal medya hesaplarının ele geçirilmesi diğer sektörlere göre daha çok gerçekleşiyor. Araştırmaya göre siber saldırganlar, her bir finans şirketi için yılda ortalama 30 kez eylem gerçekleştiriyor. Verilerin korunmasına dair yöneticilerin ve şirketlerin daha dikkatli önlemler alması gerektiğini belirten Gürsel Tursun, özellikle güçlü şifrelemelerin kullanılması gerektiğinin altını çiziyor.
Dolandırıcılıkların %75’inde Sosyal Medya ve Mobil Uygulama Kullanılıyor
Finans şirketlerine yönelik siber saldırıların çeşitliliğine de dikkat çeken araştırmacılar, özellikle dijital platformlardaki dolandırıcılık işlemlerinin arttığını raporluyor. Gerçekleşen siber saldırıların %40’ını dolandırıcılık işlemleri oluştururken, bunların %75’i mobil uygulamalar ve sosyal medya üzerinden gerçekleşiyor. Tespit edilen 87.900 dolandırıcılıktan %37’si “money-flipping” adı verilen para katlama dolandırıcılığından, %28’i müşteriye hediye dolandırıcılığından ve %27’si de kripto para dolandırıcılığından oluşuyor. Ayrıca raporda, 489 tane sahte mobil uygulamaya da rastlanıldığına dikkat çekiliyor. Finans şirketlerine ait sahte mobil uygulamalara ve müşteriye hediye dolandırıcılığına sıkça karşılaşıldığını belirten Gürsel Tursun, güvenlik önlemleri adına hem finans şirketlerinin hem de müşterilerin daha dikkatli olması gerektiğini hatırlatıyor.