‘Türkiye’nin Geleceği Gençlerin Omuzlarındadır’ – 5457

'Türkiye’nin Geleceği Gençlerin Omuzlarındadır'

İftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Samsun’un bu yıl her zamankinden farklı olduğunu ifade eden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, “19 Mayıs 1919’un 100. Yılını henüz kutladık ve bu kutlama heyecanı devam ediyor. Milli Mücadele ruhunun zirve yaptığı bugünler, Ramazan’ın manevi iklimiyle bütünleşince bu birlikteliği sayenizde daha da yukarılara taşıdı. Cenab-ı Allah bu birlikteliği ve beraberliği hep daim kılsın. Kendi rızası için tuttuğumuz oruçları sağlık içerisinde hep birlikte açma fırsatı verdiği için Allah’a elbette ki çok şükür borçluyuz.” dedi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’in ardından yaptığı konuşmasında tüm İslam âleminin Ramazan ayını kutlayarak başlayan Vali Kaymak, “Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Bu güzel ramazan akşamında OMÜ’de sizlerle birlikte iftar açmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta Milli Mücadele’nin 100. Yılını kutlamak üzere ilimizde misafirlerimiz oldu ve onları uğurladık. Gerçekten Türkiye 100 yılda nereden nerelere geldi. Milli Mücadele ruhunu yaşatmak ve diri tutmak en büyük görevimiz. Türkiye Cumhuriyeti yoluna bağımsız ve hür olarak devam ediyorsa bunu Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve tüm şehitlerimize borçluyuz. Onlara bir kez daha minnettarlığımızı ifade ediyorum, Allah onlara rahmet eylesin. ” dedi.

Milli Mücadele’nin bitmediğini ve devam ettiğini dile getiren Vali Kaymak, “Bu cennet ülkemiz kolay vatan edinilmedi. Hala bu topraklar üzerinde emelleri olanlar var. Onun için her zaman birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Güçlü olmak durumundayız, vaktimizi çok iyi değerlendirmek durumundayız. Vaktimizin çoğunu laboratuvarlarda geçirmek durumundayız, kitap okumak durumundayız. O anlamda üniversite bizim yol göstericimiz. Sizlere çok güveniyoruz. Türkiye’nin geleceği gençlerin omuzlarındadır. Sizler bu bilinçle inşallah geleceği kuşatacaksınız.” şeklinde konuştu.

İftar programına ayrıca, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan V. Sg. Albay Ahmet Bahadır, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, TKDK İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, akademik ve idari personel ile üniversiteli öğrenciler katıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu