Türkiye’ye Örnek Dayanışma – 6831

Türkiye'ye Örnek Dayanışma

Atakum Samsunsporlular Derneği ve Atakumlular tarafından, Atakum Belediyesi’nin ekonomik sorunları nedeniyle Atakum halkına hizmet eden araçların haciz edilmesinin ardından manevi destek olmak amacıyla eylem düzenledi. Belediye önünde toplanan yüzlerce Atakumlu ‘Yalnız değilsin Cemil Deveci’ sloganları atarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Yurttaşların isteği üzerine Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin meydan alanına gelmesiyle basın açıklaması, coşkulu mitinge dönüştü.

VATANDAŞ ARABASINI VERDİ

Atakumlular adına yapılan basın açıklamasının ardından, bir süre önce Atakum İmar İnşaat LTD. ŞTİ’nin 40 milyon TL’lik borcu nedeniyle Atakum Belediyesi’ne ve Atakum halkına hizmet eden 6 aracın haciz edilmesini protesto eden vatandaşlar, belediye hizmetlerinde kullanmak üzere kendi araçlarını Başkan Deveci’ye vermek istedi. Araçlarının anahtarlarını Başkan Deveci’ye veren Atakumlular, ‘Yalnız değilsin Cemil Deveci’ sloganları attı. Atakumluların bu davranışı karşısında duygulanan Başkan Deveci ise destekleri için teşekkür etti.  

HER ŞEYİM AÇIK

Meydanda bulunan yüzlerce Atakumlu’ya seslenen Başkan Deveci, “Değerli hemşehrilerim neden geldiğinizi biliyorum. Ben sizi davet etmemiştim, Atakum’u burada temsil ediyorum bu konuda hiç tereddütünüz olmasın. Ne söz vermişsem yapacağım. Problemler beklediğimden daha çok. Ama benim amacım kavga etmek, geriye dönmek değil. Ama bu kente karşı sorumluluklarım var. Neyi teslim almışsam, ne bulmuşsam bunları size ifade etmek zorundayım. Bu benim hem belediye başkanı olarak hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin vergi veren bir yurttaşı olarak sorumluluğum. Seçim döneminde Cemil Deveci için düzgün haber yapmayanlar, kalemini satmış olanlar ve aleyhimde para karşılığı haber yapanlar görevine devam ediyor. Hiç itirazım yok, ne bulurlarsa yazsınlar. Zaten aradılar bulamadılar; ama doğru yazsınlar. Basın mensubu olarak onların da bu kente karşı sorumlulukları var. Onlar da kamu görevi yapıyor. Basını temsil ediyorlar. Demokrasinin beşinci kolu diye adlandırılan kurumu temsil ediyorlar. Görevlerini düzgünce, dikkatli ve onurlu bir şekilde yapsınlar. Her sorunuza açığım. Ailem, gelirim, giderim, mal varlığım her şeyim açık. Gelin sorun” dedi.

ATAKUMLU’NUN CEBİNDEN 100 MİLYON TL KOPARTILDI

Atakum Belediyesi’nde beklediğinin ötesinde sorunlar olduğunu kaydeden Başkan Deveci, “Bunları açıklamadım basına, özellikle şirketle ilgili sorunları açıklamadım. O belgeleri Atakum Belediyesi adına bilgi, belge ve faturaları basına sızdıranlar var. Ama ben sözümün arkasında durdum. O bilgiler doğruydu. Sizlere yalan söylemedim. Atakum Belediyesi’nin bütçesinden 8 milyon TL sermaye artırımıyla para aktarılmış şirketin bugün 40 milyon TL borcu var. Onun yerine kurduğumuz Atakum Belediyesi’nin kasasından bir kuruş çıkmayan, eski şirketin yaptığı görevleri yerine getiren iki buçuk aylık şirket 250 işçi çalıştırıyor ve maaşlarını sigortalarını vergilerini ödüyor, kimseye borç yapmadan aldığı her şeyi peşin alıyor ve kar ediyor. Peki öbür şirkete siz Atakumlular sormayacak mısınız? 40 milyon TL zarar ettin onu anladık, sen hiç mi kar etmedin kardeşim diye. Sadece şirket üzerinden Atakum halkının cebinden kopartılan para 100 milyon TL. Hesabını vermeye hazırım. Yüreği olan gelsin. Televizyon ya da basın nerede tartışmak istiyorlarsa. Elimde belgeler var. Gayet açık hesap. Bu kar eden şirket, onun yerine Atakum Belediyesi’nin bütçesinden bir kuruş para çıkmadan Cemil Deveci’nin arkadaşlarının ve kadrolarının yönettiği şirket. 10 bin liradan fazla bütçe yönetmemiş, 10 kişiden fazla insan yönetmemiş sözüm ona basın mensupları benim kadromu eleştirecekler. Kar ediyor kar. Gelin nasıl kar ediyor diye sorun da görün. Hesapları incelesinler. Müfettişler yukarıda çalışıyor. Ben sizden bir şey istiyorum. Cemil Deveci’nin kurduğu her cümle doğru cümle buna güvenin. Her söylediği rakam doğru ona güvenin. Ben Atakum’un hakkını savunuyorum. Atakumluların da bugün burada olduğu gibi yarın da yanımda olmasını istiyorum. Demokrasinin, anayasal yurttaşlığın gereği budur. Madem vergi veriyoruz, madem ki oy veriyoruz; verdiğimiz verginin hesabını sormalıyız. Atakum’un Karadeniz’in ve hatta Türkiye’nin en okumuş yazmış, aydın kesiminin birlikte yaşadığı bir kent. O zaman bu özellik size ciddi bir sorumluluk yüklüyor. Bunu seçim döneminde de söyledim. Hem bütçe olarak hem de şehircilik anlamında Atakum’u çaldırmışsınız. Sorumluluğun büyüğü sizde arkadaşlar. Atakum’un en eski seçmenlerinden biri benim. Ben daha belediye olmadan beri burada yaşıyorum. Atakumluyum. Ben de sizlerle birlikte bu sorumluluğu paylaşan bireylerden bir tanesiyim. ‘Vergimizi nereye harcıyorsun arkadaş, kime sordun’ diyemedik. Anayasal yurttaşlık görevimizi yerine getiremedik. Bunları bilmemiz lazım” diye konuştu.

ÇOCUĞUNUZUN YÜZÜNE NASIL BAKIYORSUNUZ?

Atakum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Av. Merve Selin Cengiz ile ilgili eleştirilere de cevap veren Başkan Deveci, “Söyleyip söylememek konusunda kararsız kalmıştım ama söylüyorum. Özel Kalem Müdürü benim akrabam. 3. dereceden eşimin akrabası benim değil. Tamam bunu reddetmiyorum, inkar da etmiyorum. Özel Kalem Müdürü’nün Atakum kurulduğundan bu yana diğer belediyeler dahil taşıdığı nitelikleri taşıyan bir özel kalem müdürü gönderin, kendisi gidiyor yarın. Dört aydır maaş almadan çalışıyor. Atakum Belediyesi’nden gayri meşru para bekleyenler dört aydır yazıp çiziyor. Ayıp diye bir şey var. Çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Evinize nasıl giriyorsunuz? Bu ülke için hiç mi sorumluluk taşımıyorsunuz?” sözlerini kaydetti.

SİZİ UTANDIRACAK BİR ŞEY YAPMAM

Atakum Belediyesi’nde her sabah 8’de işe gelip 5’te giden ama verimli bir şekilde çalışamayan 600’ün üzerine belediye çalışanı olduğunu söyleyen Başkan Deveci, “Ben söz verdim, kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım. Ama onlar da çalışacaklar, akşam çocuklarına helal ekmek götürecekler. Ben iş veremiyorsam, onlar bulacaklar. Gençler, taşı sıksalar suyu çıkar. Madem fazlamız var ve paramız yok, yaz döneminde park bahçede, fen işlerinde, temizlikte hizmet bekledik. Hiç mi askerlik yapmadınız, sizi orada mıntıka temizliği yaparken lise mezuniyetinize baktılar mı? Bu aynı zamanda vatan görevi dedik. Bunun neresinde mobbing ve ihanet? Hukukçu ilçe başkanı buradan mobbingle alakalı bir şey çıkaramaz. Ben mobbingin tarifini yaparken, bunun mücadelesini verirken sen yoktun. Sen saraydaydın ve mobbingi oradan uyguluyordunuz. Senin ‘Cemil Deveci mobbing uyguluyor’ demeye geleneğin yok. Sen baskıcı, saraycı bir kültürden geliyorsun. 30 yıllık meslek hayatımda işçi aleyhine dava almadım. Bunu gıpta ile söylüyorum. Samsun ve civarında hiçbir iş yerine icra memuruyla gitmedim. Bundan daha onurlu ve ilkeli bir yaşam olur mu? Mal varlığımı açıklamışım, neden değerlendirmemişim. Sanki ben gayrimenkul değerlendirme uzmanıyım. Zarfı cebime koyup gitmek yerine her şeyi açıklamışım, bunu kim yaptı şimdiye kadar? Sizi utandıracak, başınızı öne eğecek hiçbir şey yapmam. İyi bir belediyeci veya yönetici olamayabilirim, iddialarımı yerine getiremeyebilirim ama asla çalmayacağım, çaldırmayacağım. En büyük projem bu demiştim. Bundan asla vazgeçmeyeceğim, bu konuda bana güvenin” ifadelerini kullandı.

KENTİN 50 YILINI BİRLİKTE PLANLAYACAĞIZ

Avukatlık, sendikacılık, dernekçilik, kamu yöneticiliği gibi birçok önemli görevi yerine getirdiğini hatırlatan Başkan Deveci, “Buraya süzüle süzüle geldim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin buna benzer çok kadrosu var, onlardan bir tanesiyim. Siz de, Atakumlular da yanlış yapmadınız. Bunu önümüzdeki dönemlerde göreceksiniz. Atakum başarılı olacak. Karadeniz’in en güzel kenti olacak. İşsizlik çok, ekonomik sorunlarımız var. Ancak ben hukuk adamıyım, insan hakları savunucuyum. İnsan Hakları Derneği’ni kurucularından birisiyim. Uzun bir dönem genel sektereter yardımcılığı yaptım. O nedenle hak etmeyen, çalışmayan, riya sahibi olan, arkadan kuyu kazanı tespit ettikçe göndereceğim. Bana babaannem derdi ki, ‘Bu çocuk, çocukluğunda bile kavga etmedi.’ Ben kavgacı bir adam değilim. Ama benim yüreğimden kimse kuşku duymasın. Herkes aklını başına alsın. Siz buradayken hiçbir korkum yok. Atakum Belediye Başkanı olarak siz Atakumlular yanımdayken kimseden korkum yok. Cesaretli olmak, bilek işi değil hukuk zemininde yürüme işidir. Ben oradan yürüyorum. 30 yıllık avukatlığım, 10 yıllık memuriyetim boyunca gittiğim çizgi hukuk, insanlık çizgisidir. Kim aksi bir cümle kurabiliyorsa, buyursun gelsin. Siz Atakum Belediyesi’ni merak etmeyin. Burada hem başarı olacak, asla hukuksuzluk olmayacak. Verdiğim her sözü yerine getireceğim. Ziyaretime gelenlerin bakışından beklentilerinin ne olduğunu biliyorum. Gece uyumuyorum, gündüz çalışıyorum. Bana bu yılın sonuna kadar izin verin. Özellikle istihdam konusundaki baskıyı önemli ölçüde çözeceğiz. Samsun Valisi Osman Kaymak açıklama yapıyor, 87 bin kayıtlı işsiz olduğunu açıkladı. Kayıtsızlarla, ümidini kesmişlerle düşünün; en az 150 bin. Bu kentin istihdam sorununa da çözüm olacağız, belediyenin nasıl yönetilebilir olduğunu göstereceğiz. Bu kentin ileriye yönelik 50 yıllık planını beraber yapacağız. Kimsenin desteğini unutmadım, unutmadım. Benim iki elim her zaman Atakum’da yaşayanların omzunda olacak. Hepsinin derdine deva olmaya çalışacağım. Yapamasam da neden yapamadığımı anlatacağım. Her zaman benim yanımdaydınız, şimdi de öyle. Bu dayanışmayla Türkiye’ye örnek olacağız. Bizi sosyal medya üzerinden takip edin. Basın bize bakmıyor, biz kendi basınımızı kurduk. Civa gibi basın mensuplarımız var, gece gündüz çalışıyorlar. Doğruyu, gerçeği arıyorsanız orada göreceksiniz” dedi.

ATATÜRK’ÜN YOLUNA GELİN

Başkan Deveci, korkunun ecele faydası olmadığını söyleyerek, sözlerini şu şekilde tamamladı: “En geç 2021’de Türkiye’de iktidar değişiyor. İktidar yandaşlığına soyunmuş, oradan cesaret alanlar ve oradan aldıklarıyla geçinenler 2021’e kadar gidecekleri yeri bulsunlar, hesaplasınlar. Atakum’da, İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da, Mersin’de nasıl değişmişse, 2021’de Türkiye rayına oturuyor. Ülke Atatürk’ün yolundan gidenlere teslim edilecek. Hepsi seçimle ve sizin iradenizle olacak. Yavaş yavaş doğru yere gelsinler, gerçeği bulsunlar. Atatürk’ün ve Atatürkçülerin yoluna girsinler. Benimle ilgili hesap yapanlar bu alana baksınlar. O insanlar benden bir biçimde kurtulsalar bile Atakumlulardan kurtulamazlar. Hesaplarını bir kez daha gözden geçirsinler, gelsinler. Bizim gönlümüz onlara da açık.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu