2019 KYK Burs ve Kredi Başvuruları Ne Zaman Açıklanacak? – 7939

2019 KYK Burs ve Kredi Başvuruları Ne Zaman Açıklanacak?

Yüz binlerce öğrenci ‘KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?’ sorusuna cevap arıyor. Açıklanma tarihi birçok öğrenci tarafından heyecanla bekleniyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi açıklamayı yapmasıyla birlikte burs ve kredi sonuçları sorgulanmaya başlanacak.

Bu senede Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs başvuruları yoğun ilgi gördü. Şehir dışında eğitim hayatını devam ettiren öğrenciler karşılıklı burs almak istiyor. 15-21 Ekim tarihleri arasında yapılan ve sona eren burs başvurularını sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri kurumdan yapılacak açıklamayı beklemeye başladı. Geçen sene bilindiği üzere KYK burs ve kredi sonuçları 13 Kasım günü açıklanmıştı.

Sonuçların açıklanmasının arkasından burs veya kredi almaya hak kazanan öğrenciler açıklanan tarihler arasında e-Devlet üzerinden “taahhütname onayı’ yapmaları gerekecek.

Peki 2019-2020 KYK Burs ve Kredi Ücreti Ne Kadar Olacak?

2019 yılı için beklenen burs ve kredi ücreti lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktora da ise 1500 lira olarak belirlenmişti. Dolayısıyla yeni dönemde burs ve kredi almaya hak kazanan öğrenciler bu sene içerisinde bu ücretleri alacak. Öğrenciler 2020 yılında alacağı burs ve kredi ücretlerinde ise artış yapılması ve yeni bir ücret alması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu