Android İşletim Sistemi Kullanıcıları Büyük Bir Tehlike Atlattı – 7961

Android İşletim Sistemi Kullanıcıları Büyük Bir Tehlike Atlattı

Google Play Store üzerinde virüs temizleme programı adı altında birçok uygulama bulunuyor. Ancak bu virüs uygulamalarının içerisinde birçok reklam ve zararlı yazılım içeren uygulama var. Bu reklam içeren uygulamalar zaman zaman Android kullanıcıların indirme merkezi olan Google Play Store’yi tehdit ediyor.

Google firması, market üzerinde bulunan bu zararlı uygulamaları temizlemek için ESET ile beraber çalışmalara başladı. Slovakya merkezli yazılım güvenlik şirketi ESET tarafından ağa takılan ve içerisinde virüs bulunan 42 adet uygulama Google şirketi ve Android telefon firmalarının ortak kararı ile Play Store’den kaldırıldı. Bir yılı aşkın süredir ortak çalışan Android ve ESET, bu uygulamaların amacına hizmet etmediğini ve bu yüzden kaldırıldığını belirtti.

Birçok Android kullanıcısının bu zararlı reklamları göremediğini yahut farkında olmadığını belirten güvenlik şirketi ESET, bu tür uygulamaların virüsleri gizlediğini aktardı. Bu virüslerin cihazda sebep olduğu sorunları rapor olarak kullanıcıların bilgisine sundu.

5 Ana sorun

Cihazın şarjının çok erken bitmesi

Kablosuz ağ trafiğinin olması gerekenden fazla artması ve cihazdaki internetin yavaşlaması

Cihaz sahibinin kişisel bilgilerinin kopyalanması

Yapılan işlemlerden gizli bir şekilde kazanç elde edilmesi

Çıkan reklamların cihazları yıpratması

 

Google şirketi bu tür zararlı yazılımlardan korunmak için ESET başta olmak üzere diğer güvenlik şirketleri ile sürekli çalışacaklarını bildirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu