Anıt Park, Dumansız Hava Sahası’ Oldu – 7726

Anıt Park, Dumansız Hava Sahası' Oldu

Sağlık Bakanlığı tarafından resmi kurumlar ve sosyal alanlarda uygulamaya geçirilen ‘Dumansız Hava Sahası’ projesine Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı destek verdi. Samsun’un en merkezi noktası olan Atatürk Anıtı’nın bulunduğu Anıt Park’ın tamamında ‘Dumansız Hava Sahası’ projesi başlatıldı. Bu kapsamda Anıt Park’ın çeşitli alanlarına levhalar konarak, vatandaşlar dumansız bir yaşama teşvik ediliyor.

BİZLER ÖRNEK OLALIM 

‘Dumansız Hava Sahası’ uygulamasının tütün mamullerinin kullanımını özendirmeyi azaltmak amacıyla yapıldığını belirten Vali Kaymak, “Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da uyuşturucu illetiyle mücadele çalışmalarımıza devam ediyoruz. Komisyonun bir önerisi olarak sigara içmeyi özendirmeyi azaltmak amacıyla örnek olmayı hedefledik. sigara içilmeyen dumansız park gündeme geldi ve tüm vatandaşlarımızdan da anlayış ve çocuklarımız için örnek olmalarını rica ediyoruz” dedi. 

SAĞLIKLI YAŞAMA TEŞVİK

Bağımlılıkla Mücadele İl Kurulu olarak alınan karar gereği Anıt Park’ın ‘Dumansız Hava Sahası’ olarak ilan edildiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Muhammed Ali Oruç, “Anıt Park’ta artık sağlıklı bir şekilde gezebileceğiz. Samsunumuz için de çok güzel bir uygulama olacak” ifadelerini kullandı. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu