ASELSAN,İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor! – 8010

ASELSAN,İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor!

ASELSAN Araştırma Merkezi’nde bir ilk gerçekleştirildi. Manyetik Parçacık Görüntüleme Prototip Sistemi dünya da ilk kez kenarları açık ve çizgisel tarama yapan bir sistem geliştirilmiş.  Bunun haberi kısa sürede yayıldı.

Bu sistemle pek çok tıbbi işlemde fayda sağlanacağı umuluyor. Bunlar arasında tümör görüntüleme ve kök hücre takibi gibi konu başlıkları dikkat çekiyor. 

Bu sistem ASELSAN Araştırma Merkezinde geliştirildi. Manyetik Parçacık Görüntüleme Prototip Sistemi ile ilk görüntünün alındığı da hemen duyuruldu. Ayrıca Geliştirilen bu sistem için ABD patent tescil kararı da vakit kaybetmeden alındı. Görüntüleme sisteminin kendinden önceki benzerlerinden bir farkı var. Bu sistem benzerlerine göre, girişimsel uygulamalara yönelik olarak kenarlarının açık olması sebebiyle geniş alanda yüksek hassasiyet ile görüntüleme yapabiliyor.

 Özel manyetik alan tarama yöntemi sayesinde de tek kanallı almaç/göndermeç yöntemiyle üç boyutlu görüntüleme yapabiliyor. Ayarlanabilir açıklık yüksekliğine sahip olması gibi pek çok avantajı da bulunuyor. Geliştirilmiş bu sistem ile Türkiye’nin sağlık ve biyosavunma sektöründe gelişmiş teknoloji üretimine ve ihracatına büyük bir katkı sağlanması hedefleniyor. Oldukça yeni bir sistem olan MPG sistemi iyonlaştırıcı radyasyon uygulanmaması gibi avantajları bünyesinde barındırıyor. MPG sisteminin ayrıca fonksiyonel beyin görüntüleme iç kanamaların görüntülenmesi ve biyosavunma gibi farklı ajanların tespiti gibi çok çeşitli uygulama alanlarında kullanılması bekleniyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu