Aya İlk Kez Kadın Gidiyor – 7974

Aya İlk Kez Kadın Gidiyor

NASA aya bir robot göndereceğini ve bu doğrultuda aya gidecek olan astronotlardan birinin kadın olduğunu açıkladı.

NASA daha önce de 2024 yılına kadar Amerikalı astronotların yeniden aya gideceklerini duyurmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Bridenstine, bu seferki iki kişilik ekipte en az bir kadın olacağını açıklarken, “Geçtiğimiz seferler de aya daha önce hep erkek astronotlar gönderiliyordu. Şimdi ise ilk kez bir kadın gidiyor” dedi. NASA yöneticisi Bridenstine ayrıca, “Bu defa aya kalmak için gidiyoruz” “Marsta yeniden kurulacak her şey için mimari inşa ediyoruz” diye ekledi.

Dünyanın Uydusuna Mobil Robot Gönderilecek

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA aya sadece astronot değil robotta gönderiyor. Peki bu robot ne için gönderiliyor. Washington da ki konferansta konuşan NASA yöneticisi Jim Bridenstine, “Aya Viper adında bir robotun, ayın güney kutbuna inerek bölgenin fotoğrafını çekeceğini, aynı zamanda da toprak örneği toplayacağını” söyledi.

Ortak Şirketlerde Bulunuyor

NASA bu çerçevede uluslararası ticari ortaklarla da işbirliği yapacak ve ay üzerinde bulunan kaynakları kullanacak. Ortak firmaları ise şu şekilde sıralayabiliriz; Amazon kurucusu Jeff Bezos’un sahibi olduğu Blue Origin ve Elon Musk’ın SpaceX şirketi gibi kuruluşlar bulunuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu