Baraj Suyun Çekilince Ortaya Mezarlıktan Kalan İskeletler Çıktı – 7824

Baraj Suyun Çekilince Ortaya Mezarlıktan Kalan İskeletler Çıktı

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bulunan Yamula Barajı’nın sularının çekilmesi sonucu, yıllardır su içinde olan iskeletler gün yüzüne çıktı. İskeletlerin ortaya çıkmasıyla şaşkına dönen mahalleliler, kemiklerin toplanarak mezarlığa defnedilmesi için çalışma başlattı.

 

Kocasinan ilçesindeki Yamula Barajı, 2003 yılından bu yana su tutmaya başlamıştı. Barajın hemen yanında bulunan mezarlık da sular altında kaldı ve bu yıl suların çekilmesiyle beraber kafatası ve iskeletler gün yüzüne çıktı. Etraftaki iskeletleri gören mahalleli, bu durum karşısındaki şaşkınlığını gizleyemedi. Daha sonra, kemiklerin mezarlığa defnedilmesi için belediye yetkilileriyle görüşüldü.

 

 

Mahalle sakinlerinden Abdullah Özdemir, “Suların çekildiği bölgeyi incelerken yerde serili halde duran iskelet ve kafataslarını gördüm. Yetkililere haber vermeme rağmen hiç kimse gelip iskeletleri toplamadı. Bu görüntü karşısında cidden çok üzülüyorum. Ben 64 yaşındayım ve burada mezarlık olduğunu hatırlamam. Buraya baraj yapılmasıyla birlikte bu mezarlık ortaya çıktı. Baraj çalışması esnasında çıkan iskeletleri ilçe mezarlığına gömdük fakat şimdiki iskeletlere hiç kimse el atmıyor” şeklinde açıklama yaptı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu