Başarılı Sporcuya Burs ve Ek Puan – 7951

Başarılı Sporcuya Burs ve Ek Puan

Üniversiteye girişte başarılı sporculara ek puan ve burs vereceğini Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu açıkladı.

Kasapoğlu, 2020-2021 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi öngörülen düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Kasapoğlu, üniversitelerde genç ofis açılacağını ve 10 üniversitede açıldığını belirtti. Kasapoğlu, üniversiteli gençlerin ofislerde bakanlığın faaliyet, kurs, etkinlik ve gezilerden daha etkin bir şekilde yararlanacağını söyledi. Öğrencilerin ofislerde çeşitli etkinlik ve faaliyetler düzenleyebileceklerini söylerken öğrencilere kişisel gelişim kültür ve sanat gibi konularda eğitim verilebileceğini söyledi.

 Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında liselerde de açılması planlandığını ve öğrencilerin burada çalışma ve staj imkanı da sunulacağını bildirdi. Kasapoğlu, bundan sonra gençlerle birlikte genç merkezlerine tasarlayacaklarını ifade etti. İki buçuk milyona yakın kişinin gençlik merkezine üye olduğunu söyledi.

Kasapoğlu, gençlerin projelerine 15 milyon liralık miktarda gençlik projeleri destek programı kapsamında destek sağlıyoruz, dedi. Gençlerin kültür ve sanat, gönüllülük, spor, yenilikçi fikirler ve hayvanların korunması amaçlı projelerine destek vereceğini söyledi. Bu sayede çocukların okul hayatının başından itibaren proje üretme felsefesi ile buluşmuş olacağını ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu