Berkin Elvan Davasında Sona Gelindi – 8063

Berkin Elvan Davasında Sona Gelindi

Gezi parkı eylemleri kapsamında Taksim Okmeydanı’nda başına gaz bombası fişeği değen 15 yaşındaki Berkin Elvan hayatını kaybetmişti.

Berkin Elvan’ın ölümü ile ilgili yürütülen davada karar aşamasına gelindi. Mahkemeden çıkan karar sonucunda kusur oranlarının tam anlamı ile belirlenmesi için, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun hazırlayacağı raporun bekleneceği duyuruldu. Tarafların savunmalarının ardından Berkin Elvan dosyasının iyice incelenmesi için duruşma savcısına gönderileceği açıklandı.

Basına düşen haberlere göre İstanbul 17 ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Sanık olduğu iddia edilen kişinin, gaz fişeği kullanması sebebiyle kendisine verilen talimatlara uyup uymadığı araştırılacak.

Yönetmeliğe aykırı bir durum olup olmadığı incelenmesi için İzmir Foça Jandarma Okul Komutanlığından bir rapor istenildi ve bu rapor dosyaya eklendi. Ancak gelen raporda mahkemenin sorularına cevap verilmediği ve herhangi bir kusura ilişkin tespit yapılmadığı belirtildi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı bir takım açıklamalarda bulundu. “Berkin Elvan dosyasının yüzde doksanı bitmiş durumda. Soruşturmanın bir an önce bitmesi için elimizden gelen her şeyi yaptık. Söz konusu dosyada ilk başta hiç bir keşif yapılmadı. Biz mahkeme olarak yaptık. Ancak dosyada eksik bir husus kalmamasını istiyoruz. Bu sebepten dosyayı Adli Tıp Kurumu’na gönderdik. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen sonuca göre tarafların beyanları da göz önünde bulundurularak mütalaa yapılması için savcıya gönderilecek ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu