Bu Meyve Karaciğer Yağlanmasını Önlüyor – 7936

Bu Meyve Karaciğer Yağlanmasını Önlüyor

İsveç Lund Üniversitesi çalışmalarına göre kekreyemiş meyvesinin sıfır yağlı diyetlere eş değer olduğunu açıkladı.

İstanbul Üniversitesi ve Cerrehpaşa Tıp Fakültesi doktoru İlker Aksoy’un da belirttiği gibi kekreyemiş meyvesini tüketen insanlarda böbrek problemlerinin, kal ve damar hastalıkları problemlerinin, karaciğer yağlanması problemlerinin tedavi olduğunu belirtti.            

Özellikle karaciğer yağlanmasına çok faydalı olan meyvenin özelliklerine bakalım.

Antioksidan Özelliği Var

Kekreyemiş meyvesinin faydalarını sıralayan Dr. Aksoy, bu bitkide en önemli özelliğin içerisindeki flavanoid seviyesinin yüksek olması dedi. Bu sayede damarlardaki oksijeni arttırıyor ve fazla yağ salınımını azaltıyor bu da karaciğerin yağlanmasının önüne geçiyor.

Yaktığımız Yağ Oranından Fazlasını Yememeliyiz

Dr. Aksoy’un bir diğer açıklaması da yaktığımız kilonun fazlasının almamalıyız oldu. Alınan her fazla kilonun vücut dengesini bozarak zamanla obeziteye yol açtığını duyurdu.  Kekreyemiş meyvesinin yanı sıra zerdaçal, zencefil, brokoli. Lahana gibi besinlerin de sahip oldukları antioksidan özellik sayesinde karaciğer yağlanmalarına oldukça iyi geldiğini belirtti.

Kekreyemiş ve benzer yiyeceklerle de karaciğer yağlanmasından kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Dr. Aksoy, bu besinleri tüketip ağır yağlı yiyeceklerin tüketilmemesini belirtti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu