Dikkat! Milyonlarca Kişinin Bilgileri Sızdırılmış Olabilir… – 7935

Dikkat! Milyonlarca Kişinin Bilgileri Sızdırılmış Olabilir...

Amerika Birleşik Devletleri merkezli, küresel piyasanın en büyük grafik ve medya tabanlı programlarını üreten Adobe firması bu kez başarıları ile değil, şirketi de telaşa düşürecek önemli bir bilgi sızıntısı ile gündeme geldi. Bugün ortaya atılan iddialara göre program üreticisi Adobe yedi buçuk milyonu aşkın kullanıcının bilgi sızıntısı ile karşı karşıya geldi.

Büyük bir veri sızıntısı ile gündeme gelen Adobe 7 buçuk milyonun üzerinde kullanıcının müşteri kayıtlarının sızdırılması ile dikkatleri üstüne çekti. Şirket tarafından yapılan açıklamada bu güvenlik açığında herhangi bir şifre ödeme yöntemi, kredi kart bilgileri bilgisi içermediği söylenilse de kullanıcılar hala Adobe gibi bir firmanın böyle bir açığı nasıl önleyemediğini merak ediyor

Adobe firmasının yaptığı bir diğer açıklamada şu sözlere yer verildi. “Henüz geliştirilmekte olan ortamların birinde bir güvenlik açığı tespit edildi. Ancak ivedilikle kontrol altına alındı. Bu güvenlik açığında sızdırılan bilgiler ise kullanıcılarının hesaplarını açma tarihi, kullandıkları mail adresleri, programların abonelik durumları, kayıt esnasında bize bildirilen çalışma durumları, kimlikler bilgileri ve yaşadıkları ülke bilgileri olarak açıklandı.

Şirket yaptığı açıklamada, “Bundan sonraki günlerde böyle bir güvenlik açığı yahut bilgi sızıntısı olmaması için elimizden geleni yapacağız. Program geliştirme sürecimizi tekrar gözden geçiriyoruz” dedi.

Adobe firması için bu konu her ne kadar gelip geçici bir olay olarak görünse de kullanıcılar tarafında büyük bir güven eksikliği yarattı. Adobe firmasından daha detaylı bir açıklama bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu