Diyabetten Korunmak İçin Süper Besinler! – 8086

Diyabetten Korunmak İçin Süper Besinler!

Bilimsel çalışmalara göre hastalıklara karşı korunma için sağlıklı ve dengeli beslenmenin, sebze ve meyve tüketmenin ve düzenli olarak yürüyüşün önemini ortaya koyuyor.

Diyabet tedavisinde kan şekeri kontrolünü sağlayarak oluşabilecekleri önüne geçmek ve geciktirmek için yaşam kalitesini arttırmak hedefleniyor. Diyabet, kanda bulunan şeker miktarını düzenleyen insülinin eksik olmasından kaynaklı ya da yeterince salgılanmasına rağmen vücutta kullanılmaması sonucu oluşan metabolizma bozukluğudur. Kan şekerini dengede tutmak adına bazı besinlerin faydalı olduğunu görürken bazılarının ise uzak durmamız gerektiğini görmekteyiz. Şeker hastalığından koruyan besinler nelerdir? İşte diyabet hastalığı yani şeker hastalığını koruyan mucizevi besinler.

Kudret Narı

Tropik iklimlerde yetişen ve halk arasında acayip elma olarak adlandırılan bir bitkidir. Ülkemizde de yetişmektedir. İçerisinde bulunan vitaminler ve mineraller ile sağlığımıza çok faydası bulunur. Mide bağırsakları sorunlarını gideren, bağışıklık sistemini güçlendiren ve cinsel birçok rahatsızlığı iyileştirmektedir.  Sizler için kudret narının faydaları inceledik.

Kudret narı, ülkemizde özellikle Bursa’da Yalova’da yetiştirilmektedir. Yaz aylarında çiçek açan sarmaşık bir şekli olan kudret narı oldukça değişik bir görüntüye sahiptir. Kudret narı, zeytinyağı veya bal ile karıştırılmış olarak satılmaktadır, İsterseniz aktarlarda satılan tohumu alarak evinizde de yetiştirebilirsiniz. Tadının acı olmasından dolayı genellikle bal ya da zeytinyağı ve reçel ile tatlandırma yapılmaktadır. Kudret narının içerisinde demir, kalsiyum, fosfor ve b vitaminleri mevcuttur. Kudret narı özellikle yüzyıllar boyunca mide hastalıkları tedavisinde kullanılmıştır. Sindirim sisteminin doğal ilacıdır, Kudret narı tüketerek ülser, gastrit, reflü, kabızlık ve hazımsızlık gibi hastalıklar iyileşmesini sağlar. Kanseri önleyen ve durdurması hakkında son zamanlarda yapılmış birçok araştırma var.

 Alanında deneyimli birçok uzman kişinin kudret narının kansere çok faydalı bir besin olduğunu dile getirmektedir. ABD’de yayınlanan kanser araştırmaları üzerine yazılan bir dergide, kudret narının kanser hücrelerinin yayılması gelişmesi ve büyümesini önlediği açıklanmıştır. Farklı bir araştırma neticesinde meme kanserinin nüksetmemesi için gıdalara katılarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. 

Kudret narının aynı zamanda antibiyotik etkisi var, yanık tedavisi için birebir, bağışıklık sistemini güçlendirir, iltihapları giderir, karaciğer dostudur, cinsel gücü artırır ve kanı temizler. Şeker hastaları için doğal yardımcı cildi güzelleştirir ve korur, romatizma ve varise çözüm guatr iyileştirir.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu