Ecrin’in ayakkabısının diğer eşi bulundu! – 5535

Ecrin'in ayakkabısının diğer eşi bulundu!

Uzun süredir haber alınamayan minik Ecrin’i arama çalışmaları geçtiğimiz hafta sonu hüsranla sonuçlandı. Samsun’un Vezirköprü ilçesinde ormanlık alanda Ecrin Kurnaz’ın cansız bedenine ulaşılması Türkiye’yi yasa boğdu. Arama çalışmlarından iki gün öncesine kadar sonuç çıkmamıştı ancak bölgede bulunan orman işçilerince bulunan kız çocuğu giysi ve ayakkabıları ile kafatası ve kemik parçalarının incelenmesinin ardından Ecrin bebeğin öldüğü belirlendi. Savcılık, bulunan parçalar üzerinde yaptığı ilk incelemenin ardından bulgular ile ilgili açıklamalarda bulundu. Telefon arama geçmişinde cinsel içerikli aramalar yaptığı tespit edilen çıkan üvey amca Özkan Kurnaz’ın telefonuna da el konuldu.

Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, 27 Mayıs günü Alancık Mahallesi’nde denetim yaptıkları ormanlık arazide, Ecrin’in kaybolduğu noktaya 6 kilometre uzaklıkta dere yatağında ayakkabı ile kıyafet buldu. Orman muhafaza memurlarının ihbarı üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. Ecrin’in ailesi de bulunan ayakkabı ve kıyafetlerin kızlarına ait olduğunu teşhis etti. Olay yerinde iz takip ve kadavra köpekleri ile yapılan aramalarda kafatası ve dağınık halde kemikler bulundu. Savcının olay yerinde yaptığı inceleme sonrası kemikler toplandı. Kemikler, Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

AYAKKABISININ DİĞER TEKİ DE BULUNDU

Ecrin Kurnaz’a ait olduğu değerlendirilen kemiklerin bulunması üzerine Vezirköprü Cumhuriyet Savcılığı’nca ‘kişiyi hürriyetinden alıkoyma ve kasten adam öldürme’ suçundan yürütülen soruşturma kapsamında arama çalışmaları yeniden başlatıldı. Çalışmalara bugün de devam edildi. AFAD’a ait kadavra köpeği ‘Abrek’in de kullanıldığı aramalara Ecrin’in ayakkabısının diğer teki de dere yatağında bulundu.

CUMHURİYET SAVCISI İLK BULGULARI AÇIKLADI: “CİNSEL İSTİSMAR…”

İnsan parçalarının gömülü değil yüzeye yayılmış halde bulunduğunu söyleyen Çakmak, “Bir hayvan müdahalesinin olduğu aşikar ve kemiklerde hayvan dişlerinin olduğu sabit. Hayvani müdahale ile mi başladı ilk süreç yoksa insan müdahalesi ile başlayıp sonradan hayvan bulup o şekilde mi müdahale etti onu yapılacak incelemeler sonunda tespit edeceğiz. Şuan cinsel istismar konusu en çok konuşulan konu. Bulduğumuz veriler ışığında şu an için cinsel istismara yönelik bir bulgumuz yok. İleriki aşamalarda böyle bir durum çıkarsa bununla ilgili değerlendirmeleri de yapacağız. Netice itibariyle doğal ölüm de çıkabilir. Çocuk kaybolmuştur ve hayvan saldırısına uğramış da olabilir. O zaman biz çekiliriz idari birimlerin takdirine kalır. Ama bu suç şüphesi varsa biz soruşturmamıza devam ederiz. Cesedi buraya kadar taşıyan hayvan da olabilir, insan da olabilir. Bunlar ihtimaller, biz bu ihtimalleri araştıracağız” diye konuştu.

***************************

MİNİK ECRİN BEBEK OLAYININ GEÇMİŞİ

1,5 yaşında olan Ecrin, Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı bir köyde kayboldu. Aile, Ecrin Kurnaz’ın bir an önce bulunması için Müge Anlı’dan yardım istemişti. Dün ise 7 Mayıs’ta evinin önünde oyun oynarken kaybolan Ecrin’in cansız bedenine ulaşıldı. Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, küçük kızın cansız bedeninin, evlerinin uzağındaki ormanlık alandaki dere yatağında bulunduğunu açıkladı. Ecrin bebeğin kaybolmasından sorumlu tutulan kişilerden 19 yaşındaki Özkan Kurnaz öne çıkan isim oldu.

ÖNCE ŞEYTAN, SONRA KURT KAÇIRDI DEDİ

Müge Anlı’nın hayli sıkıştırdığı Özkan Kurnaz, bu kez Ecrin’i kurtların kaçırmış olabileceğini iddia etti. Müge Anlı yayında Özkan’a son bir şans tanıdı ve “Bu işin içinde cinsel eğilim varsa söylemeni beklemiyorum. Ancak bu çocuk kazaya kurban gittiyse şimdi tam söyleme zamanı” dedi. Özkan, Ecrin’e bir şey yapmadığını belirtip , “Çocuk benimle gelmedi. Ben niye yalan söyleyeyim. Ben yapsam söylerim. Olanlar olmuş Allah’ın takdiri. Şüpheler benim üzerimde. Benim vicdanım rahat.” dedi. İlk başta Ecrin’i şeytanın kaçırdığını söyleyen Özkan Kurnaz, ceset bulunduktan sonra ise “kurt kaçırdı” iddiasında bulundu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu