Eğercili Mahallesi Muhtarı Kalebay: Bana Rüşvet Teklif Eden Olmadı – 8193

Murat Senel Yatay Banner

Ender Gür yatay Banner

Eğercili Mahallesi Muhtarı Kalebay: Bana Rüşvet Teklif Eden Olmadı

Samsun’un Çarşamba İlçesi’ne bağlı Eğercili Mahallesi’nde Oltan Köleoğlu Enerji A.Ş. tarafından kurulacak olan Biyokütle Enerji Santrali’ne karşı tepkiler sürüyor.

Çevre örgütleri ve ziraat odaları, sivil toplum kuruluşları önderliğinde yöre halkı yaptıkları eylemler ve basın açıklamaları ile ‘santrale hayır’ derken, Eğercili Mahallesi Muhtarı Mehmet Kalebay ve Hacılıçay Mahallesi’nde çiftçilik yapan Mithat Sezgin de, Çarşamba’da yayın yapan Haber Expres Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

BEN VİCDANEN RAHATIM

Eğercili Mahallesi Muhtar Kalebay, “Tarım arazisine yöre halkının istemediği bir santralin kurulmasını istemiyoruz. Ben de vatandaşımın yanındayım. Müsaade etmeyeceğiz” dedi. Kalebay, “‘Muhtar bunu sattı, parasını yedi, peşkeş çekti’ diyorlar. 2 aydan bugüne kadar mahalleli ile mücadelemi sürdürüyorum. Yarın bir gün o santralin bacasından duman tütmeye başlasa bile ben vicdanen rahat olacağım” diye konuştu.

YÜRÜYÜŞ YASAĞI AÇIKLAMASI 

Muhtar Kalebay, “Santral için olan birlikteliğimiz günden güne çoğalıyor. Bizim yasal hakkımızı aramak için yaptığımız itiraz sonucu mahkeme santralin depo alanını durdurmuş vaziyette. Şu an ruhsatsız çalışıyorlar. Avukatlarımız var, takip edenimiz var” ifadelerini kullandı. Kalebay, “Çarşamba merkezden Eğercili’ye kadar yürüyüş programımız ilerleyen günlerde daha uygun bir ortamda yapmayı planlıyoruz” dedi.

HARAM PARAYLA İŞİM OLMAZ

Rüşvet iddialarına da değinen Muhtar Kalebay, “Benim hak etmediğim parayla işim olmaz. Bana gelip rüşvet teklifinde bulunmadılar. Benim hakkımda rüşvet aldığım yönünde söylemde bulunanlar var. Benim rüşvetle işim olmaz. Haram olan parayla malla hiç işim olmadı olmayacak” diyerek, konuşmasını tamamladı.

YÜZDE YÜZ ZARAR VERECEK

Hacılıçay Mahallesi’nde 55 yıldır çiftçilikle geçimini sağladığını ifade eden Mithat Sezgin ise, “Biz bu ovanın kirlenmesini istemiyoruz. En başta bu santralin bu ovaya yüzde yüz zarar vereceğine inananlardanım” dedi. Sezgin açıklamalarının devamında, “Santral dolayısıyla diğer şehirlerde meyve ağaçlarının yandığı biliniyor. Köylüler bir çare bulunmasını istiyor. 123 Ziraat Mühendisi’ne sordum. 5-6’sı dışında hepsi bu santralin zararlı olduğunu söylediler” ifadelerini kullandı.


250x250 Banner

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu