Eminönü’nde Balıkçıların İtirazı Mahkeme Tarafından Reddedildi – 8041

Eminönü’nde Balıkçıların İtirazı Mahkeme Tarafından Reddedildi

Eminönü’nde balık ekmek işiyle uğraşan bir esnafın kira kontratının sona erişiyle birlikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi esnaftan satış yaptığı alanı boşaltmasını talep etmişti. Esnaf, Belediye aleyhine dava açarak yürütmenin durdurulmasını istemişti.

Kısa bir zaman aralığı için yürütmeyi durdurma kararı veren mahkeme, konuyla ilgili nihai kararını bugün açıkladı. Mahkeme, usul incelemesi yaparak balıkçının talebini reddetti. Eminönü’nde balıkçılık yapan esnaf Arif Hikmet İlke, avukatı aracılığıyla İstanbul 4. İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştu. İlke, Belediye’nin tahliye isteğine ve tahliye gerçekleşmezse bulunduğu yerden zorla çıkarılacağı bildirimine yönelik olarak yürütmenin durdurulmasını istemişti. İlke’nin başvurusunu değerlendirmeye alan mahkeme, 1Kasım tarihinde aldığı kararda, 30 gün içinde tekrar karar almak üzere, İlke’nin yürütmenin durdurulması yönündeki istemini kabul ederek yürütmeyi durdurmuştu.

 Bu geçici kararın sonrasında, bugün mahkeme nihai kararını açıkladı. Usul yönünden inceleme gerçekleştiren mahkeme, bu çeşit idari işlemlerin icrai özellik taşımadığını ve tek başına hukuki bir sonuç meydana getirmeyeceğini ifade ederek, ön bildirim özelliğindeki işlemin idari dava konusu yapılabilecek kesin ve yürütülebilir özellik taşımadığı sonucuna varmak suretiyle ilgili yasa uyarınca davayı reddetti.
 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu