Ferrero Tarım Fuarı’nda Fındık Üreticileriyle Buluştu – 7798

Ferrero Tarım Fuarı'nda Fındık Üreticileriyle Buluştu

Türkiye’de üretilen fındığın en büyük kullanıcısı konumunda olan Ferrero, TÜYAP tarafından açılan Samsun 5. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nda yer aldı.

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ve en kapsamlı fuarına yurt içinden ve yurt dışından tarım sektörünün temsilcileri katılırken, organik ve yöresel lezzetler, tarım ürünleri ve en son teknolojik aletler ve makineler çiftçilerin beğenisine sunuluyor.

Değerli Tarım Uygulamaları kapsamında standını ziyaret eden fındık üreticilerine şirketin tarımsal faaliyetleri ve sosyal uygulamaları hakkında bilgilendirme yapan Ferrero Tarım Danışmanları, fındıkta verim ve kaliteyi en üst seviyeye yükselttiklerine dikkat çekti.

SAMSUN DEĞERLİ ARAZİLERE SAHİP

Samsun’da 9 model bahçede kalite ve verim artırımı uygulaması yaptıklarını belirten Ferrero Değerli Tarım Projesi Samsun Bölge Müdürü Aydın Gül, “Kadınlara ve çocuk işçiliğine yönelik birçok sosyal ve bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Samsun çiftçi profili olarak baktığınızda Türkiye’nin en bilinçli çiftçi profiline sahip illerden bir tanesi. Bafra, Çarşamba, 19 Mayıs ve Vezirköprü gibi değerli tarım arazilerine sahip şehir. Burada tarım, gerçekten profesyonelce yapılıyor. Samsun Tekkeköy İlçesi’nde Ferrero Değerli Tarım Ofisi’ni açtık. Sadece Samsun’da araştırma yapan ve çiftçilerimize profesyonel destek veren mühendislerimiz ve sosyal uzmanlarımız var. Geri dönüşlerden çok memnunuz. Model bahçelerimizde fındık tarımıyla alakalı birçok uygulamayı çiftçiye gösteriyoruz, anlatıyoruz, uyguluyoruz. Samsun’daki model fındık bahçelerimizde kalite ve verim ortalamasını çok kısa sürede diğer fındık şehirlerine oranla 3 katı seviyesine çıkardık” diye konuştu.

Samsun Bölge Müdürü Aydın Gül, HHALK Gazetesi Ekonomi ve Bölgeler Sorumlusu N. Alper Cabbar’a, Ferrero’nun Değerli Tarım Projesi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu