Festivalin En Renkli Etkinliği İptal Edildi – 7137

Festivalin En Renkli Etkinliği İptal Edildi

Samsun Vezirköprü İlçesi’nde geleneksel olarak düzenlenen 15. Vezirköprü Kültür, Sanat, Doğa ve Turizm Festivali etkinlikleri kapsamında 15 Ağustos Perşembe günü yapılması planlanan Tarımsal Ürün Yarışması, belediyenin aldığı karar gereği iptal edildi.

Vezirköprü Belediye Başkanlığı resmi mesaj sisteminden üreticilere gönderilen iptal mesajında; “15 Ağustos Perşembe günü yapılacak olan Tarımsal Ürün Yarışmamız iptal edilmiştir” açıklamasına yer verildi. Belediye tarafından yarışmanın iptal gerekçesi hakkında ise resmi bir açıklama yapılmadı. Çiftçiler, Tarımsal Ürün Yarışması’nın festivale renk katan, en önemli etkinliği olduğunu söylediler.

KARPUZ TEZGAHLARININ KALDIRILMASI GÜNDEM OLMUŞTU

İlçede belediye desteği ile aldıkları karpuz fidelerini yetiştirdikten sonra hasat eden ve İstiklal Caddesi üzerinde vatandaşa satışa sunan çiftçiler ile Vezirköprü Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri arasında yaklaşık bir hafta boyunca ‘görüntü kirliliği oluşturduğu’ için ‘tezgah kaldırma’ gerginliği yaşanmıştı.

ŞEKER FABRİKASINA TAŞINDILAR

Zabıta ekiplerinin, karpuz tezgahlarını üreticilerin ve halkın tepkisine rağmen kaldırmak istemesi, polisle bölgeye gelmesi ‘üretici ve zabıta ekipleri’ arasında uzun süren tartışmaların yaşanmasına neden olmuştu. Üreticinin yer sorunu Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatçi’nin fabrikaya ait alanı tahsis etmesiyle çözülmüştü.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’in, ilçede halen gündemde olan ‘tezgah kaldırma’ olayı nedeniyle çiftçilerle olası bir yaşanabilecek olumsuz tartışmaların önüne geçebilmek için Tarımsal Ürün Yarışması’nı iptal ettirdiği iddia edildi.

Kaynak: Vezirköprü Özlem Gazetesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu