Hasan Uzunlar Mecliste Kınandı! – 8254

Hasan Uzunlar Mecliste Kınandı!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkanvekili Nihat Soğuk yönetiminde olağanüstü toplandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir hararetli geçeceği günler öncesinden belli olan toplantıya katılmadı. Atatürk’ün manevi şahsiyetine yönelik hakaretten sonra MHP ve İYİ Parti’ye de Müslümanlık üzerinden eleştiri yapan Hasan Uzunlar da meclise gelmedi. Mecliste MHP ve İYİ Parti, Uzunlar’ı  kınadı.

KOLA: ÖZRÜ ASLA KABUL ETMİYORUZ 

MHP Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Cemalettin Kola, Uzunlar’ın ülkücü camiaya yönelik yaptığı özrü kabul etmediklerini söyledi. Kola, “Bildiğiniz üzere AK Parti Meclis Üyesi Hasan Uzunlar tarafından basına yansıyan sosyal medyaya düşen talihsiz bir paylaşım oldu. Bizler siyasi parti üyeleriyiz ve mensubu olduğumuz partinin ideolojisini, disiplinini ve hassasiyetlerini gözetmeli, savunmalı, eylem ve söylemlerimizle bir duruş sergilemeliyiz. Bu durum bizler için geçerli olduğu gibi tüm siyasi parti temsilcileri ve meclis üyeleri içinde geçerlidir. Şahsi görüşlerimiz elbette ki olacaktır ama bu tür hassas konularda ve ittifaklarda akıl karıştırıcı, parti duruşunun üzerinde söylem ve eylemler kendini bilen bir siyasetçiye yakışmaz “dedi. 

TALİHSİZLİK VE HADSİZLİKTİR 

Tepkisini sürdüren Kola, “Hasan Uzunlar’ın özür açıklaması kabul edilebilir olmadığı gibi bu açıklama tam bir talihsizlik ve hadsizliktir. Gerek Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde, gerekse İlkadım Belediye Meclisi’nde aynı çatı altında görev yaptığımız Hasan Uzunlar’ın açıklaması ile ilgili olarak İl Başkanımız Abdullah Karapıçak kamuoyuna açıklama yaptı. Basından takip ettiğimiz  kadarıyla ittifak içinde olduğumuz AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu’da bir açıklama yaptı. Bu açıklamalar üzerine söylenecek bir lafımız yok. En kutsalımız, inancımız ve inandığımız değerlendirdir. Bizler Türk-İslam ülküsüne inanan insanlarız. Milliyetçi ülkücü camia bu dava uğruna tabutluklarda yatmış, işkenceler görmüş, gerektiğinde gözünü kırpmadan can vermiştir. Maksadını aşan bu paylaşımların sahibi olan kişinin şahsi görüşlerinin ittifaka zarar vermesine izin vermeyeceğiz “dedi. 

SOĞUK’TAN İYİ PARTİ’YE MÜDAHALE 

Daha sonra konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Alper Aydemir ile Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk arasında gündem dışı konuşma talebi konusunda tartışma yaşandı. Uzunlar’a tepki göstermek isteyen Aydemir’e Soğuk, müdahale etti, daha sonra kısa süreli konuşmasına izin verdi. Aydemir, “Bırakın içimizi dökelim. Eskiden kullanılan siyasi uslübü özlüyoruz. Burada mecliste uyum içinde kararlar alıyoruz. 10 Kasım’da herkesi derinden yaralayan bir paylaşım yapan kişi, şimdide bizi hedef alan paylaşım yaptı. Paylaşımı gördüğümde yüzüm ekşidi. Bu kişi mecliste huzuru bozuyor. AK Parti görevden alındığını söylüyor ancak parti grubuna müdahale ediyor, belediyede makam odası var. Halen aktif görevlerini sürdürüyor. Kendisine soruyorum. Müslümanlığımıza laf ediyor, elinde dini ölçen bir alet mi var? Eğer siyaset yapacaksa milletvekili adayı olsun. Kınıyorum kendisini “diye konuştu. 

ÖZÜR DİLEMİŞTİR UZATMAYA GEREK YOK 

Daha sonra konuşan Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk ise, Hasan Uzunlar’ın AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden alındığını, meclis üyeliği görevinin devam ettiğini söyledi. Soğuk, “Hissiyatlar bizi farklı şekilde konuşmaya itebilir. Yaşanmamış olsa iyi olurdu. Özür dilemiştir. Uzatmaya gerek yok “dedi. Konuşmaların ardından mecliste gündem maddeleri görüşüldü. Öte yandan, AK Parti Meclis Üyesi Hasan Uzunlar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir toplantıya katılmadı. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu