Hong Konglu Eylemciler Oklarla Polis Avlıyor! – 8098

Hong Konglu Eylemciler Oklarla Polis Avlıyor!

Geçtiğimiz yazın başından bugüne kadar gösterilerin devam ettiği Hong Kong’da bir güvenlik görevlisi eylemcilerin attığı okla yaralandı. Hong Kong Özel İdari Bölgesinde devam eden gösteriler sonucu 1 polis eylemcilerin attığı ok sebebiyle yaralandı. Polytechnic Üniversitesi’nde gerçekleşen bu olaydan sonra, protestocular yeniden ayaklandı.

Protestocuların, eylem yaptığı üniversitenin önünde kurulan barikat ve engelleri temizlemek isteyen görevlilere tuğla fırlatması sonrasında, güvenlik güçleri üniversiteye çıkan yolları trafiğe kapattı. Kampüsün içine yüzlerce polis sevk edildi. Polisler protestoculara tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale edip dağıtmaya çalıştı.

Protestocular dan bazıları ise polis arabalarına Molotof kokteyli fırlattı. Eylemcileri bir nebze olsa da dağıtmayı başaran polis bu sefer de üniversitenin civarında bulunan Harbour Tünelinde başlayan eylemlere müdahale etmek zorunda kaldı. Tünelin girişinde bulunan üst geçitten alevler yükselmeye başladı. Müdahale etmek isteyen polis, göstericiler tarafından yola dizilen tuğlalar sebebiyle ilerleyemedi.

Polisi Okla Yaraladılar

Üniversite kapısında duran bir güvenlik mensubu, muhabirlerden birisine kampüste bulunan bir göstericinin attığı ok sebebiyle bir polisin yaralandığını açıkladı.

Bir diğer yandan güvenlik endişesi sebebiyle Hong Kong da bir hafta eğitime ara verildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu