Korono Virüs Samsunspor’uda Etkiledi..! – 8430

Korono Virüs Samsunspor'uda Etkiledi..!

Kısa sürede dünyayı etkisi altına alan corona virüs, futbolu fazlasıyla etkiledi. Avrupa’nın önde gelen bir çok liginde maçlar ertelendi, bazı ülkelerde ligleri iptal etti, gelecek sezon yeniden oynanmasına karar verdi. Dünyada durum böyleyken Türkiye’de henüz liglerin ertelenmesiyle ilgili bir karar alınmadı, maçların seyircisiz oynanmasına karar verildi. Bu uygulamanın futbolun adaletine uygun olmadığını savunanlar, liglerin ertelenmesi gerektiğini vurguladılar. 

SAMSUNSPOR’DA ETKİLENDİ
Tabii yaşananlar tüm olumsuzluklar temsilcimiz Yılport Samsunspor’u da etkiledi. TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyon olmasına kesin gözüyle bakılan Kırmızı-Beyazlılar’ın, Nisan ayında kutlama yapma ihtimalleri şimdilik rafa kaldırılmış gibi gözüküyor. Liglerin ertelenmesi gibi bir karar alınırsa eğer, Samsunspor’un şampiyonluk kutlaması ileri bir tarihe sarkacak.

KAFALAR KARIŞTI
Özellikle sosyal medyada o kadar çok iddia ortaya atıldı ki, futbolseverlerin kafası tamamen karışmış bir durumda. Liglerin ne olacağı, FIFA’nın ve UEFA’nın nasıl bir çağrıda bulunacağı merak ediliyor. Öte yandan bazı taraftarlar, maçlar seyircisiz oynansa bile stadyumun önüne gidip takıma destek vermekten bahsediyor fakat sağlık örgütleri üstüne basa basa kalabalık ortamlardan kaçının açıklaması yapmaya devam ediyor. 

İLGİNÇ İDDİALAR ORTAYA ATILDI

Sosyal medyada yazılanlar, paylaşılanlar futbol severleri de şaşırttı. Litvanya’da ligler dün itibariyle son buldu, basketbol liginde puan durumundaki sıralamada lider olan Zalgiris Kaunas şampiyon ilan edildi. Futbolla ilgili paylaşım yapan bazı sayfalar UEFA’nın ilginç bir öneride bulunduğunu iddia etti: *Şu andaki mevcut sıralamaya göre prim ve para verilecek, *Bu sezon şampiyon takım çıkmayacak, *Küme düşme ve çıkma iptal, *Gelecek sezon sıfırdan başlayacak. Bu gibi iddialar özellikle Samsunspor taraftarını fazlasıyla kızdırdı.

SÜPER LİG BAŞLADI…

Türkiye’de ligler henüz ertelenmedi. Hatta dün akşam saatlerinde Süper Lig’in 26. hafta start aldı. Kasımpaşa – Göztepe, MKE Ankaragücü –  Çaykur Rizespor maçları oynandı.

Haber: Ergin Caner Cabbar / H Halk

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu