Samsun Haber - Samsun Son Dakika

  • Dolar 6.6184
  • Euro 7.3043
  • GR ALTIN 336.47
  • ÇEYREK 552.02

KVKK Verbis Kayıtları Nasıl Yapılacak?

KVKK kelimesi aslında Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun kısaltılmışıdır. Bu kanunun çıkış nedenlerinden birisi kişisel verilerin elde edilmesi ve kullanılması gibi durumların sınırlı seviyede tutmak ve herhangi bir suistimali ortadan kaldırmaktadır. Bundan dolayı da bu aşamada herhangi bir ihlal söz konusu olursa ciddi yaptırımlar uygulanacağı yine kanunlarla belirlenmiştir.

KVKK Verbis Kayıtları Nasıl Yapılacak?
  • 10 Ocak 2020, Cuma 17:27

Bununla birlikte Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kişisel verilere ulaşan veri sorumlularının VERBİS kaydı oluşturması zorunludur. VERBİS kelimesi Veri Sorumluları Sicili'nin kısaltılmışıdır ve veri sorumlularının bu sisteme kayıt yaptırması mecburidir.


KVKK Verbis Kayıtları Nasıl Yapılacak?
VERBİS kaydı yaptırmak için kullanabileceğiniz tek yöntem KVKK'nın İnternet sitesidir. Bu işlem için ilk olarak KVKK’nın web sitesi olan www.kvkk.gov.tr adresine giriş yapılır. Sonrasında ise sağ tarafta bulunan VERBİS butonuna tıklanarak kayda başlanmış olunur. Bu işlemler için Kvkk Danışmanı kişlerden de yardım alınarak daha kolay işlermler yürütülebilir.


 İlk aşama için başta sisteme kayıt olmanız gerekmektedir. Web sitesine girişte “ Veri Sorumlusu Yöneticisi Girişi” butonuna tıklandıktan sonra önünüze gelen kısımdan “Kayıt Olun” butonuna tıklayın.
Bunun sonrasında önünüze gelen seçeneklerden uygun olan seçilir.
⦁    Veri sorumlusu yöneticisi
⦁    Veri sorumlusu temsilcisi
⦁    Kamu kurumlarınca belirlenen koordinasyon görevlisi
Sonrasında ise istenen bilgilerin girişini yaparak başvuru formunu ıslak imzalı şekilde kuruma iletilerek gerçekleştirilir veya kep adresinden Kurumun kep adresine göndermek yeterli olacaktır.
VERBİS’te aşağıda verilen bilgiler istenmektedir:
⦁    Veri sorumlusu ve varsa temsilcisinin kimlik ve adres bilgileri,
⦁    Kişisel verilerin hangi amaçla işleneceği,
⦁    Veri konusu kişi grubu ve grupları ile bu kişilere ait veri kategorileri hakkındaki açıklamalar,
⦁    Kişisel verilerin aktarılabileceği alıcı veya alıcı grupları,
⦁    Yabancı ülkelere aktarımı öngörülen kişisel veriler,
⦁    Kişisel veri güvenliğine ilişkin alınan tedbirler,
⦁    Kişisel verilerin işlendikleri amaç için gerekli olan azami süre.
Bu aşamadan sonra yapmanız gereken tek şey beklemek olacaktır. Başvuru sonrasında kurum bu başvuruyu değerlendirecek ve onay verdikten sonra belirttiğiniz mail adresinize güvenli bir yöntemle kullanıcı adı ve parola bildirmektedir.


Kayıt işleminden sonra yapılacak tüm işlemlerde oldukça dikkatli olmalı ve herhangi bir ihlalde bulunmamalısınız. Özellikle yapılacak en ufak ihlal karşısında oldukça ciddi yaptırımlarla muhatap olabilirsiniz. Bu konuda hukuki bir kvkk danışmanı ile çalışmanızın gerekli olduğunu da asla unutmamalısınız. Bu konuda Avukat Özlem Zennup Özkök’ün kurucu avukatı olduğu Özkök Hukuk Bürosu yanınızda olacak ve gerekli çalışmalarda birlikte hareket edecektir.

Detaylar İçin; https://www.ozkokhukuk.com/kvkk-danismanligi/
 

Atakum'da başladı, Türkiye'ye yayıldı! Atakum'da başladı, Türkiye'ye yayıldı!

Samsun'da dayanışma örneği! Samsun'da dayanışma örneği!

Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 214'e çıktı Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 214'e çıktı

İnfaz düzenlemesinin detayları belli oldu İnfaz düzenlemesinin detayları belli oldu

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
loading...


HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık