Liseye Geçiş Sistemi’nde 2020 Yılının Planlanması Tamam – 8013

Liseye Geçiş Sistemi’nde 2020 Yılının Planlanması Tamam

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitim konusunda Türkiye’nin çözüm beklediği 3 soruna değindi. Bakan yaptığı açıklamada, okullar arasındaki, öğretmen eğitiminin ve dünyayı okumada yaşanan sorunların çözüm beklediğini söyledi.

Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi konusunda, liseye yeni başlayacak öğrenci sayısında 2019 yılına göre kayda değer bir artış olduğunu hatırlattı. Türkiye’nin 81 ili için planlamaların sona erdiğini açıkladı. Bakan Selçuk basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.

“2019-2020 eğitim ve öğretim yılı sonunda LGS ile ortaöğretime geçiş yapabilecek öğrenci sayısında, geçtiğimiz 2019 yılına göre elle tutulur bir artış oldu. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak, 2020 LGS kapsamında ortaöğretime yerleşecek öğrencilerimiz için yerleştirme süreci çalışmalarımıza çok önceden başlamıştık. Sorun olan bazı illerde uygulayabileceğimiz ve alabileceğimiz tedbirler de kararlaştırılıp uygulamaya konuldu. Bu yıl da 2019 yılında olduğu gibi yerleştirme sürecini başarıyla yönetecek şekilde planladık.

Öğretmen Açığı Var.

Yabancı dil öğretmenliği ve sınıf öğretmenliği gibi alanlarda öğretmen açığımız var. Kaç tane kadro ihtisas edebileceğimiz şimdilik belirli değil. Benim masa başında verebileceğim bir kararda değil çünkü kadrolu öğretmen atamak ekonomik imkânlarımıza bağlı. Şubat ayı ataması için de çalışmalarımız devam ediyor. Yıllardır atama bekleyen öğretmenlerimiz onlar için çalıştığımızı, kalbimizin onlar için attığını bilsinler.

Herkes Üniversite Okumamalı

İngiltere’de bu yıl %50 oranında üniversite çağındaki genç üniversite okumuyor. Bizim de hem ekonomimiz için hem de çocuklarımız için mesleki eğitim konusunda çalışmalar yapmamız lazım. Araştırmalarımıza göre Türkiye’de hakemlikle ilgili okul yok. Bu konuda çalışmalara başlayıp hakemlikle ilgili okul kurma karar aldık. Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi’nde meslek lisesi kuruldu. Bu okulların tamamı iş garantili okullardır ve biz bu okulların sayısı arttırmayı hedefliyoruz .” ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu