Manga Çizmeye Başlamak İçin 5 İpucu – 6197

Manga Çizmeye Başlamak İçin 5 İpucu

Dünyada popülaritesi giderek artan Manga çizimleri için ideal kalem seçimi oldukça önem taşıyor. Çünkü doğru kalemi seçmek, kendinizi rahat hissetmenizi kolaylaştırarak istediğiniz figürü çizebilmenize olanak tanıyor. Aynı zamanda kendi stilinizi oluşturmanız ve bakış açınızı çizimlerinizde yansıtmanız, kalem tercihinizle doğru orantılı ilerliyor.

Faber-Castell, tam da bu noktada Manga çizimine özel sunduğu setlerle kullanıcılarının her dokunuşta farklı bir sanat ortaya çıkarmasına olanak tanıyor ve Manga çizim sanatına başlamak isteyenlerin hayatını kolaylaştıracak 5 önemli ipucu paylaşıyor:

Doğru Anatomi Çalışması
Temel Detaylar Bütünü Oluşturuyor
Çeşitlilikten Yararlanın
Perspektif Uygulamalarını Deneyin
Kendi Tarzınızı Bulun!

Bir çizime başlamadan önce, temel konuları öğrenmek en doğru adımların başında geliyor. İlk bakışta vücut çizmek kolay gibi görünebilir. Vücudun temel yapılarını basitçe kâğıda çizdiğinizde bir insan oluşturabildiğinizi düşünebilirsiniz. Fakat insan vücudu çizimi göründüğünden çok daha karmaşıktır. Oran, şekil ve ağırlık gibi detaylarını doğru çizebilmek için anatomi öğrenmeye zaman harcanması gerekiyor. Bu öğrenme sürecinde ise en iyi yardımcınız Faber Castell 8 Pitt Artist Pen Manga Seti oluyor. Birbirinden kullanışlı kalemler ile çizimlerinize detay katmak artık çok daha kolay. Ayrıca setin içinde yer alan resimli kullanma talimatı, ideal çiziminizi hayata geçirebilmenize yardımcı oluyor.

Pek çok insan, her çizimin başında detayları (yerleştirme, boyut, poz, temel çizgiler ve şekiller) kullanmanın yararını göz ardı edebiliyor. Bazıları sadece bunun zaman kaybı olduğunu düşünüyor, ancak bu detaylar uzun vadede çizim sürecini daha da kolaylaştırıyor. Faber-Castell PITT Artist Pen bu süreçte taslak ve detay çizimleri için ideal aracınız oluyor. Vücudun her bir parçasının kaba şeklini PITT Artist Pen ile hafifçe çizerek, herhangi bir şey yapmadan karakterin önce temel özellikleri ile oynayabilirsiniz. Bir çubuk şekli kadar basit bir şey bile, tamamladığınız karakterinizin olmasını istediğiniz şeklini görselleştirmeyi kolaylaştırabilir.

Aynı şeyi tekrar tekrar çizmeniz, pratik açısından faydalı olabilir. Fakat bu bir süre sonra heyecanınızı kaybetmenize yol açabilir. Çizimlerinizi geliştirmek ve kendinizi tekrar etmemek için çeşitlilikten faydalanmanız gerekiyor. Pitt Artist Pen Kaligrafi Seti, suya dayanıklı mürekkebiyle ve kalıcı yapısıyla oluşturduğunuz her bir farklı karaktere hayat veriyor. Kalem setiyle hayal gücünüzü kullanarak karakterinize dilediğiniz çeşitliliği ekleyin, sonrasında neler göreceğinize siz de şaşıracaksınız.

Perspektif, çizimlerinize canlılık ve hareket katmanız için çok önemli bir unsur. Nesnelerin uzaktayken nasıl daha küçük ve yakın olduklarında nasıl daha büyük göründüğünü anlamak ve bunu çizimde gösterebilmek, eserlerinizde muazzam bir derinlik sağlayabilir. Bu derinliği, en ince çizgilerin bile kusursuz ve belirgin kalmasını sağlayan Pitt Artist Pen Kaligrafi Seti ile elde edebilirsiniz. Özellikle “Rakursi” olarak adlandırılan teknik sayesinde anime ve Manga çizimlerinizde farklı bakış açılarına göre nesneyi kısa veya uzun, büyük ya da küçük gösteren bir tarz sunabilirsiniz.

Sevdiğiniz bir Manga sanatçısının eserlerinden ilham alarak pratik yapmak harika, ancak asıl eğlence kendi tarzınızı bulduğunuzda başlıyor. Karakterinizin yüzündeki ifadeler hatta renkleri uygulama şekliniz bile kendi tarzınızı yaratmanız için önem taşıyor. Farklı tona ve kalınlığa sahip Faber-Castell Pitt Artist Pen serisi ile kendi tarzınızı yaratmakta hiç zorluk çekmeyeceksiniz.

Adel Kalemcilik hakkında:

Türkiye’de kırtasiye denince ilk akla gelen ve bir geleneğe dönüşen Adel Kalemcilik, 1969’da İstanbul-Kartal’daki üretim tesisinin açılışıyla faaliyete geçti. Anadolu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren ve 1996 yılında Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Adel , dünyanın en eski yazım gereçleri firması olan Faber-Castell ile kuruluşundan bu yana sürdürdüğü işbirliğini 1995 yılında ortaklıkla pekiştirdi. Adel, bu ortaklığın gücü ile Türkiye’ye değer katan yatırımlarını ara vermeden sürdürüyor. Temmuz 2015’de Çayırova’daki yeni üretim tesisine taşınan Adel Kalemcilik, 4.500’e yakın ürün çeşidi ile Türkiye’de üretilen ve ithal edilen Faber-Castell, Graf von Faber-Castell, Adel, Adeland, Atlas ve Max markalarının pazarlama ve satışını gerçekleştiriyor. Perakende sektöründeki deneyimi ve geniş bayi ağıyla 2015 yılında oyuncak sektörüne giren Adel,iki yıldan fazla süren yapılan titiz çalışmalar ve pazar araştırmaları sonucunda, kendi yarattığı Adeland markası dışında Auldey, Lotus, WOW ve NICI gibi dünyanın önde gelen markaları bu yeni kulvarda hızlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor. 2018 yılında gerçekleştirdiği iyiliğe adanan relansmanı ile Adel, tamamen yenilenen marka yüzü ve ürün portföyünü hayata geçirdi. Özünde barındırdığı “iyilik” değerini benimseyerek eğitimin ve eğitimde yaratıcılığın en büyük destekçisi olan, eğitim, sanat ve spor olmak üzere çok sayıda sponsorluk ve sosyal sorumluluk projesi yürütüyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu