Milletvekili Köktaş’tan Dünya Kadınlar Günü mesajı – 8403

Milletvekili Köktaş'tan Dünya Kadınlar Günü mesajı

Milletvekili Köktaş mesajında şu sözlere yer verdi: “Sevgi dolu yürekleri, fedakarlıkları, emekleri ve mücadeleleriyle insanlığın umudunu yeşerten kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.
Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin katettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlar, geleceğimizin inşasında günümüzde de önemli roller üstlenmeyi sürdürmektedir.

Kadın sadece bir anne değil, doğumumuzdan, ölümümüze kadar her aşamada bizi şekillendiren, bize yön veren ve hayata hazırlayan en değerli varlıklarımızdır.  

Cenneti annelerin ayakları altına seren bir inancın mensupları olarak, kadınların aile hayatında, iş dünyasında, eğitimde, sağlıkta ve diğer tüm alanlarda statüsünü hak ve adalet eksenli bir anlayışla yükseltmek için çok önemli çalışmalara imza atıldı, atılmaya da devam ediyor.

Kadına saygı, değerlerimizin, gelenek-göreneklerimizin, tarihimizin, sosyal hayatımızın temel dinamiğidir. Onlara yönelik yapılan şiddete ve baskıya karşı kadının yanında yer almak, insan olan herkesin görevidir.
Ülkemize hizmetleriyle değer katan, tüm kadınlarımıza örnek olacak başarılarıyla adından söz ettiren, genç nesillere ışık tutan, geleceğimize yönelik tehditler karşısında dimdik duran, cesur ve özgüveni yüksek kadınlarımız geleceğe yürüyüşümüzde en önemli güvencemizdir.

Bu düşüncelerle, başta olmak üzere ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınları şükranla yad ediyorum. Şiddetin kurbanı olarak hayatlarını kaybeden kadınlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarına sabır temenni ediyor, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu