Milletvekili Yılmaz’dan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı – 5376

Milletvekili Yılmaz'dan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

“100. yılını büyük bir gurur ve onur ile kutladığımız 19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ebedileşmesinde önemli bir dönüm noktasıdır. 19 Mayıs’ın, Milli Mücadele’nin ruhunu herkesin çok iyi anlaması gerekmektedir. Türk milletinin kahramanlıklarını, fedakarlıklarını, söz konusu vatan olunca nasıl kenetlendiğini, bu önemli tarihlerde ve sonrasında yaşananlarda görmemiz mümkündür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkıp, ulusumuzun bağımsızlık yolunda kıvılcımlarını atmış, sonrasında bu kıvılcım büyüyerek yurdun dört  bir tarafına yayılmıştır. 
19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlayan mücadele, Cumhuriyetin ilanı ile nihai hedefine ulaşmış, böylece devletimizin varlığı ebedileşmiştir. Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma mücadelesidir. Türk milleti bu süreçte büyük bir cesaret, kahramanlık örneği sergileyerek toprağını, bayrağını korumayı başarmış, dünyaya önemli bir ders vermiştir. O dönemde Türk insanın yaşadığı zorluklar, imkansızlıklar arasında nasıl bir şanlı destan yazdıklarını hiç aklımızdan çıkarmamamız gerekmektedir. Milli Mücadele ruhu tarifi mümkün olmayan ama herkesin ders alması gereken bir kahramanlık destanıdır. 
Bu kahramanlık destanında Samsun da  19 Mayıs  1919 tarihi ile önemli bir yer almış, Milli Mücadele’nin ilk adımlarının öncülüğünü yapmıştır. Şuan ise 100. yılını onurla, gururla kutluyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu günü gençlere armağan ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk Milletinin ilelebet yaşaması ve daha da güçlenerek yükselişini sürdürmesi için emaneti devir alacak olan gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını, emaneti alan gençlerimiz koruyacak ve daha da yüceltecektir. Gençlerimize her zaman güveniyoruz ve onlara olan inancımız da tamdır. 
19 Mayıs’ın 100. yılının büyük coşkusunu Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle hep birlikte yaşayacağız. Pazar günü saat 13:30’da Tütün İskelesi’nde 100. yıl kutlamalarında hep birlikte olacağız. 
Bu duygu ve düşüncelerin ışığında 100. yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten kalbi duygularımla kutlarım.”
 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu